В Україні на ринку праці зникли майже всі нові вакансії - Нацбанк

В Україні на ринку праці зникли майже всі нові вакансії - Нацбанк
У Нацбанку вважають, що на скорочення попиту на робочу силу впливають негативні прогнози щодо подальшого розвитку світової та української економік

Підприємці та власники бізнесу намагаються зберегти робочі місця та не звільняти працівників, проте дуже велика кількість людей втратили дохід, - Рожкова

В Україні за даними Національного банку на ринку праці зникли майже всі нові вакансії. Водночас роботодавці намагаються зберегти існуючі робочі місця. Про це повідомила заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова у своєму відеозверненні на Facebook.

«На жаль, кількість нових вакансій обнулилася, вона майже відсутня. Попри те, що підприємці та власники бізнесу намагаються зберегти робочі місця та не звільняти працівників, дуже велика кількість людей, на жаль, тимчасово втратили дохід», — заявила Рожкова.

Заступниця голови НБУ зазначила, що для того, аби допомогти бізнесу, запроваджують кредитні канікули та не погіршують умов кредитування.

У Нацбанку вважають, що на скорочення попиту на робочу силу впливають негативні прогнози щодо подальшого розвитку світової та української економік. За таких умов бізнес очікує на скорочення прибутків та, відповідно, не набирає новий персонал або ж скорочує існуючих працівників.

Як повідомлялося, Держслужба зайнятості спростила реєстрацію безробітних.

Нагадаємо, напередодні Міжнародний валютний фонд повідомив, що очікує на падіння економіки України на 7,7%. Для того, аби скоротити зростання безробіття, в уряді ухвалили рішення кредитувати малих підприємців під 0% річних для рефінансування їхніх кредитів у банках.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: