Німці через коронавірус дізналися, що означає дефіцит товарів

Німці через коронавірус дізналися, що означає дефіцит товарів
У Німеччині продовжили суворі карантинні обмеження до 19 квітня

У супермаркетах обмежили продаж мила, туалетного паперу, а також рису, макаронів та борошна

Німців, як і багатьох жителів інших країн, під час коронавірусу охопило нестримне бажання запастися товарами наперед. А коли у соцмережах почали поширюватися фото порожніх полиць, багато німців отримали шок. Після цього супермаркети почали встановлювати обмеження на придбання товарів. Зокрема, український журналіст Олексій Бобровніков оприлюднив на своїй сторінці у Facebook список дефіцитних товарів.

«Все, приїхали. Мило - два в руки. Туалетний папір - одна. Рис, макарони, борошно - три. Вражаюче, що з усього цього набору мені майже нічого не потрібно, тому що я мию руки гелем для душу», - написав журналіст і додав, що миє руки гелем для душа, а на нього обмежень немає.

.jpg_238

Як повідомляла DW, переважна більшість німців мають дуже туманне уявлення як про дефіцит взагалі, так і про дефіцит продуктів харчування зокрема. Винятком є лише дуже літні люди, які ще пам'ятають повоєнні голодні роки, і жителі східних федеративних земель, що значну частину свого життя прожили в колишній соціалістичній НДР.

Психологи губляться в здогадах, чому, в першу чергу, у багатьох магазинах «змели з полиць» саме туалетний папір.

Дещо легше пояснити попит на антисептики і продукти харчування з довгим терміном придатності, як то макарони, крупи, консерви, борошно, тощо. Але представники влади запевняють стривожених споживачів, що страх залишитися без їжі зовсім безпідставний.

Як повідомлялося, у Німеччині продовжили суворі карантинні обмеження до 19 квітня. 

Нагадаємо, запроваджені 22 березня жорсткі заходи соціального дистанціювання в Німеччині спершу мали тривати до 6 квітня. Згідно з ними, людям заборонено збиратися в групи понад дві особи. Виняток - члени родини та ті, хто проживає разом. Спортивні вправи на свіжому повітрі дозволені за умови дотримання дистанції не менше півтора метра. Жорсткіші заходи запроваджені лише в землях Баварія та Саар, де мешканцям дозволено залишати своє помешкання лише з поважних причин.

При цьому школи по всій країні мають бути зачинені до завершення великодніх канікул, які, залежно від регіону, триватимуть до 13-24 квітня.

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я Німеччини забороняє жартувати про коронавірус.

Зазначимо, що кількість інфікованих коронавірусом у світі наближається до мільйонаЗгідно з останніми даними, у світі, станом на ранок 2 квітня, зафіксовано понад 935 тис. випадків зараження новим коронавірусом, понад 47 тис. тих, що заразилися, померли. Натомість, близько 194 тис. хворих видужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: