У Німеччині заборонили орендодавцям виселяти мешканців під час карантину

У Німеччині заборонили орендодавцям виселяти мешканців під час карантину

Безлюдна вулиця в німецькому місті Шведт

Боржникам продовжили термін оплати до кінця червня

За новими правилами, орендодавець в Німеччині не може виселити мешканця, який через пандемію SARS-CoV-2 не в змозі платити за квартиру. Боржникам продовжили термін оплати до кінця червня.

Про це повідомляє DW.

У Німеччині в середу, 1 квітня, вступили в силу нові правила, які посилюють захист орендарів житла і споживачів на тлі економічних і фінансових труднощів, викликаних пандемією нового корона вірусу SARS-CoV-2. «Зі вступом в силу нових цивільно-правових приписів орендарі житла, споживачі і власники малих підприємств отримують важливий перепочинок, який їм необхідний для отримання державної допомоги», – заявила міністр юстиції ФРН Крістіне Ламбрехт.

Міністр зазначила, згідно з новими правилами орендарі і власники малих підприємств не втратять свої житлові або виробничі приміщення в нинішні важкі часи. Ці правила діють наразі до 30 червня. У цей період орендодавці не мають права виселяти орендарів, які через фінансові труднощі, викликані пандемією, тимчасово не в змозі платити за приміщення. Протерміновані платежі орендарям, однак, доведеться компенсувати в майбутньому.

Згідно з новими правилами, платежі за договорами, які регулюють надання базових життєвих послуг, таких, як електрика, телефон або газ, можуть бути відтерміновані до кінця червня. Споживачі також можуть скористатися мораторієм на платежі за кредитами та відсотками, якщо вони стосуються договорів, укладених до 15 березня, а платники не можуть їх оплачувати.

Нагадаємо, німецький уряд продовжив запроваджені раніше обмежувальні заходи через коронавірус на період великодніх канікул та закликав громадян утриматися від подорожей і відвідин родичів на свята. Рішення продовжити заходи щонайменше до 19 квітня ухвалили в середу, 1 квітня, під час відеоконференції керівники федеральних земель Німеччини та канцлер країни Анґела Меркель.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: