США: ЗМІ анонсують перші арешти у справі про російське втручання у вибори

США: ЗМІ анонсують перші арешти у справі про російське втручання у вибори

Група Мюллера добилася схвалення перших звинувачень в рамках справи

Велике журі присяжних у Вашингтоні, округ Колумбія, в п'ятницю схвалило перші звинувачення в рамках розслідування про втручання Росії у виборчу кампанію 2016 року.

За даними телекомпанії CNN, що повідомила про рішення журі з посиланням на власні джерела, текст обвинувального висновку за рішенням федерального судді поки не розголошується. Перші арешти слідча група, очолювана спеціальним прокурором Робертом Мюллером, може провести вже в найближчий понеділок.

В офісі спецпрокурора відмовилися коментувати цю інформацію.

Роберт Мюллер очолив слідство про російське втручання, можливі зв'язки виборчого штабу Дональда Трампа з Москвою і використанні президентом США службового становища в травні цього року. Згідно з правилами, спецпрокурор не зобов'язаний звітувати про хід розслідування, але повинен повідомити заступнику генерального прокурора США Роду Розенстіну про будь-які звинувачення, які будуть передані на розгляд великого журі.

Днем в п'ятницю американські ЗМІ повідомили, що слідчі з групи Роберта Мюллера пройшли в будівлю федерального суду у Вашингтоні, прослідувавши в зал засідань, де члени великого журі присяжних вислуховують свідчення свідків.

Як повідомлялося раніше, в останні місяці слідча група перевіряла інформацію про фінансові та ділові контакти найближчого оточення президента Трампа з Москвою. В рамках розслідування були допитані члени виборчого штабу глави Білого дому, колишні і діючі співробітники адміністрації США, включаючи екс-радника з національної безпеки Майкла Флінна.

На запитання слідчих довелося відповідати екс-керівнику адміністрації Рінсу Прібусу і прес-секретарю у відставці Шону Спайсеру. У будинку колишнього керівника передвиборної кампанії республіканського кандидата Пола Манафорта було проведено обшук і вилучено фінансові документи.

На початку вересня адвокати Дональда Трампа повідомили, що президент США також готовий дати свідчення спеціальному прокурору.

У минулому році слідчі ФБР отримали дозвіл спеціального суду FISA, що діє в рамках Акту про стеження за іноземними розвідками, на прослуховування переговорів Манафорта і радника виборчої кампанії Картера Пейджа.

Дані, отримані під час спостереження, були також передані слідчій групі Роберта Мюллера.

Нагадаємо, керівників компаній Facebook, Twitter та Google викликали як свідків у Сенат США через втручання Росії у президентські вибори у Штатах 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: