У Німеччині одна із федеративних земель дозволила будівництво «Північного потоку – 2»

У Німеччині одна із федеративних земель дозволила будівництво «Північного потоку – 2»

Німеччина, головний бенефіціар проекту, підтримує «Північний потік-2» з економічних міркувань

Влада федеративної землі Мекленбург-Передня Померанія дозволили проведення газопроводу через свою територію.

Про це повідомляє інформаційне агентство DPA.

Мекленбург-Передня Померанія видало дозвід на будівництво «Північного потоку — 2» на частині континентального шельфу Німеччини.

За словами представника компанії, що проводить будівництво газопроводу, це перший крок до отримання загального дозволу проведення «Північного Потоку – 2» по всій Німеччині.

«Північний потік-2» - магістральний газопровід між Росією та Німеччиною, що проходить дном Балтійського моря. У проекті беруть участь Росія, Німеччина, Нідерланди та Франція. Проти його реалізації виступили країни-транзитери російського газу та країни Балтії. Особливі негативні наслідки будівництво матиме для України, яка втратить приблизно $2 млрд доходів щороку.

Німеччина, головний бенефіціар проекту, підтримує  «Північний потік-2» з економічних міркувань, заявивши, що він додасть ресурсів на ринок і знизить ціни.

Зазначимо, що будівництво російським «Газпромом» нового газопроводу «Північний потік-2» через Балтійське море завдасть Україні значних збитків, які можуть становити до 3% ВВП (близько $3 млрд у 2017 році).

За інформацією The Guardian, заступник голови «Вільної демократичної партії Німеччини» та віце-спікер Бундестагу Вольфганг Кубіцкі просуває в німецькому парламенті питання будівництва «Північного потоку-2».

Раніше Єврокомісія декілька разів зазначала, що будівництво «Півного потоку -2» не відповідає інтересам ЄС.

А Данія спеціально ухвалила закон, який може завадити будівництву «Північного потоку-2».

Крім того Дональд Туск закликав пришвидшити роботу над блокуванням «Північного потоку-2».

Тим часом Держсекретар США Джон МакКаррік сумніваються, що російський газопровід в обхід України «Північний потік-2» колись буде збудовано.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: