У Парижі відкриють для прогулянок набережні і Марсове поле

У Парижі відкриють для прогулянок набережні і Марсове поле
Міська влада дозволила з 11 травня займатися бігом без обмежень за часом - раніше це дозволялося тільки до 10:00 або після 19:00

Французька столиця послабить карантинні обмеження з 11 травня

У французькій столиці з 11 травня 2020 року відкриють для прогулянок набережні, Марсове поле, еспланаду біля Будинку інвалідів, а також Венсенські і Булонські ліси. Відповідне рішення прийняв префект поліції Парижу Дідьє Лальман. Про це повідомляє RFI.

Зазначається, що паризький регіон Іль-де-Франс, як і раніше залишається в «червоній» зоні, тому парки і сади будуть недоступними для городян.

Також міська влада дозволила з 11 травня займатися бігом без обмежень за часом - раніше це дозволялося тільки до 10:00 або після 19:00.  «Знову працюватимуть ринки в XIV, XVII і XVIII округах», – йдеться у повідомленні.

Ще від завтра, 11 травня, у Франції дозволять виходити з дому без поважної причини усім жителям, тоді як парки й сади відкриють лише у «зелених» регіонах., бо вірус більше не поширюється активно, а в реанімаціях досить вільних ліжок.

Паризький регіон і схід Франції віднесли до «червоної» зони, проте префектам дозволили вибірково скасувати заборони і відкрити частину громадських місць.

Разом з тим, значна частина заборон діятиме і після 11 травня. Не працюватимуть торгові центри площею понад 40 тис. кв. м, спортивні зали, кінотеатри й великі музеї.

Як повідомлялося, з 12 травня Франція відкриє 90% шкіл.

До слова, британська влада планує з 1 червня в рамках заходів із послаблення карантину, запровадженого для протидії поширенню коронавірусу, відкрити початкові школи по всій території країни.

Також повідомлялося, що Ізраїль заборонить використання одноразових рукавичок у школах

У світі станом на 10 травня 4 024 009 інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2. Загальна кількість померлих складає 279 311 осіб. У свою чергу, одужали 1 375 624 людей. Про це повідомляє Центр системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса (США).

Найбільше у світі смертей зафіксовано в США – 78 795 осіб, Великій Британії – 31 662, Італії – 30 395, Іспанії – 26 478 і в Франції – 26 313. У Китаї загалом – 4637, без змін уже більше двох тижнів.

Як повідомлялося, в Україні станом на 10 травня кількість людей, які захворіли коронавірусом Covid-19, від початку пандемії – 15 232 (+522 за попередню добу)

Нагадаємо, навчальний рік у школах по всій Україні завершиться дистанційно.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: