Білий дім: Росія та Китай намагаються підірвати міжнародний порядок

Білий дім: Росія та Китай намагаються підірвати міжнародний порядок
фото: dw.com

Також у Білому домі заявили, що у Китаї мають почути українську точку зору

У Білому домі заявили, що Росія та Китай підривають міжнародний порядок, встановлений після Другої світової війни. Про це заявив речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі в інтерв’ю Fox News.

«Обидві країни підривають міжнародний порядок, заснований на правилах, який Сполучені Штати і багато наших союзників та партнерів вибудовували після закінчення Другої світової війни. Вони хотіли б переписати правила гри в усьому світі», – заявив речник.

Кірбі заявив, що у США стежитимуть за перебігом подій у Москві під час зустрічі китайського лідера Сі Цзіньпіна та президента РФ Путіна. За словами речника, Китай та Росія посилюють співпрацю і відносини останнім часом.

Джон Кірбі також прокоментував «мирний план» КНР, зазначивши, що у США піддають сумнівам наміри Китаю щодо цієї війни. 

«Ми вже казали раніше й повторимо це сьогодні, що коли в результаті цієї зустрічі пролунає якийсь заклик до припинення вогню, то це буде просто неприйнятно, це лише узаконить російські завоювання на цей момент», – заявив Джон Кірбі.

Кірбі висловив сподівання, що Сі Цзіньпін намагатиметься з’ясувати думку українців шляхом перемовин.

«Ми вважаємо, що китайці повинні почути українську точку зору», – заявив Кірбі.

Нагадаємо, що китайський лідер Сі Цзіньпін збирається зустрітися зі звинуваченим у воєнних злочинах Путіним найближчим часом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: