Представниця Єврокомісії поставила на місце Орбана, який проти вступу України в ЄС

Представниця Єврокомісії поставила на місце Орбана, який проти вступу України в ЄС
Орбан вважає, що пропозиція Єврокомісії про початок переговорів з Україною не відповідає інтересам «багатьох членів», зокрема Угорщини
фото з відкритих джерел

Європейська рада на саміті у Брюсселі 23 червня надала Україні статус кандидата в ЄС

Представниця Європейської комісії Ана Пізонеро відповіла прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану, який заявив, що позиція ЄК стосовно України є «необґрунтованою та погано підготовленою». Про це речниця повідомила під час брифінгу 4 грудня.

«Ми не вважаємо, що наша пропозиція необґрунтована. Навпаки, ми вважаємо, що Україна здійснила дивовижну роботу. Ми зі свого боку зробили рекомендації стосовно початку переговорів, тепер рішення щодо наших пропозицій – за державами-членами», – наголосила Пізонеро.

Раніше Орбан у соцмережі X розмістив відеоролик з коментарем, в якому назвав пропозицію Єврокомісії щодо вступу України «необґрунтованою та погано підготовленою».

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан переконує, що країни-члени ЄС не дадуть згоди на вступ України. Прем'єр також зазначив, що пропозиція Єврокомісії про початок переговорів з Україною не відповідає інтересам «багатьох членів», зокрема Угорщини.

До відома, президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що Європейський союз уже має угоду про асоціацію з Україною.

Читайте також: «Орбанізм» проти Європи. Хто переможе?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: