Прем'єр Ізраїля вирішив завершити політичну кар'єру

Прем'єр Ізраїля вирішив завершити політичну кар'єру
Уряд Ізраїлю Беннет очолив після виборів у 2021 році
фото з відкритих джерел

Очікується, що пізніше сьогодні Беннет зробить заяву для преси.

Прем'єр-міністр Ізраїля Нафталі Беннет вирішив піти з політики, а також не балотуватися на нових парламентських виборах. Про це повідомляє портал newsru.co.il.

Першими про намір Беннета піти з політики після того, як закінчаться його повноваження на посту прем'єра, дізналися депутати від його партії «Яміна».

Таке рішення ізраїльський прем'єр ухвалив після розпуску 24-го скликання Кнессету та наради зі своїм оточенням та радниками. Як зазначає портал, на Беннета тисла його родина, яка закликала покинути політику.

Очікується, що пізніше сьогодні Беннет зробить заяву для преси.

Нафталі Беннет уперше балотувався в Кнесет у 2013 році у складі партії «Байт Ієгуді», яка під його керівництвом набрала 12 мандатів. 2015 року партія набрала вісім мандатів. Перед виборами 2019 року Беннет та представники «Байт Ієгуді» створили партію «А-Ямін а-Хадаш», яка поступово перетворилася на блок «Яміна».

Уряд Ізраїлю Беннет очолив після виборів у 2021 році. Тоді він, попри обіцянки, створив коаліцію з лівими силами. Як наслідок з його партії вийшла низка депутатів, а за час прем'єрства Беннета залишили багато давніх радників.

Нагадаємо, ізраїльський уряд готує законопроект про розпуск парламенту (Кнесет).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: