У Молдові стартували військові навчання: які ще країни беруть участь

У Молдові стартували військові навчання: які ще країни беруть участь
Навчання триватимуть з 1 по 19 квітня
фото twitter.com

До тренувань також долучаться співробітники Служби державної охорони та безпеки Молдови, а також загін спеціального призначення «Пантера»

 

Армія Молдови почала спільні навчання JCET-2024 (Joint Combined Exchange Training) з румунськими та американськими військовими – про це повідомило міністерство оборони країни 1 квітня.

Навчання триватимуть з 1 по 19 квітня, їхньою метою є «спільна підготовка та обмін досвідом між молдовським, румунським і американським спецназом, а також підвищення рівня оперативної сумісності між контингентами-учасниками».

Читайте також: Депутат зізнався, у чому Молдова розраховує на Україну

До тренувань також долучаться співробітники Служби державної охорони та безпеки Молдови та загону спеціального призначення «Пантера».

«За сценарієм, військовослужбовці виконуватимуть стрибки з парашутом, проведуть бойові стрільби вдень і вночі та тренуватимуться в польових умовах з виконанням завдань», – йдеться в повідомленні.

Міноборони додає, що JCET відбувається в рамках плану підготовки армії країни на 2024 рік.

Читайте також: Як канадські військові навчають бійців ЗСУ в Польщі: фото

Як відомо, у березні НАТО провело найбільші військові навчання в Європі з часів холодної війни. Навчання відбулися у відповідь на російську агресію проти України, та погрози зі сторони Росії союзникам східного флангу НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: