Андрій Пишний Голова правління АТ  «Ощадбанк»

«Капуста» для даішника Тесленка, або Філософія чинного режиму

"Нет никаких граждан Украины! Я сказал бы, кто есть... Я у гражданина Украины не состою на службе. Когда я буду служить гражданину Украины, я буду раб, а я рабом не буду". Ці слова співробітника ДАІ прапорщика Тесленка з Краматорська Донецької області за кілька днів облетіли ЗМІ і соціальні мережі.

Грубо, я б сказав, по-жлобськи, цей невіглас у погонах, тримаючи руки в кишенях, наплював на Конституцію, закон про міліцію та всі укупі нормативні акти, які регламентують діяльність працівників органів внутрішніх справ.

Щоб поставити на місце знахабнілого "слугу закону", я звернувся до міністра внутрішніх справ Захарченка з вимогою провести службове розслідування цього інциденту.

Зокрема, нагадав йому, що стаття 5 Закону України "Про міліцію" передбачає гуманне ставлення правоохоронців до громадян: "Міліція поважає гідність особи і виявляє до неї гуманне ставлення, захищає права людини незалежно від її соціального походження, майнового та іншого стану, расової та національної належності, громадянства, віку, мови та освіти, ставлення до релігії, статі, політичних та інших переконань. При звертанні до громадянина працівник міліції зобов'язаний назвати своє прізвище, звання та пред'явити на його вимогу службове посвідчення. У взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен виявляти високу культуру і такт".

Тож, гадаю, що розслідування об'єктивно розбереться, хто кому раб у донецькій міліції.

Прикро те, що поведінка прапорщика Тесленка – це не окремий випадок, а філософія чинного режиму. Його очільники і сатрапи – не раби і не слуги громадян, а хазяї життя. Кожен на своєму рівні і зі своїм обсягом влади. Принаймні, вони так вважають. Окрім начальства, решта людей для них у кращому випадку – лохи, з яких треба "стригти капусту", у гіршому – раби, життя яких нічого не варте, як це тривало роками у Врадіївці.

Подолати це зло можливо лише принциповою позицією громадянського суспільства. У тому числі кожного українця, який не облишає поза увагою свавілля чиновників, фіксує порушення і злочини з їхнього боку та домагається справедливості. Як народний депутат я завжди готовий надати необхідну підтримку таким правдошукачам. Тоді в Україні не буде ні хазяїв, ні рабів. А лише громадяни, які будуть рівні перед Законом.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: