Янукович вирішив зіграти у безпрограшну лотерею

Для мене зараз справа виглядає так. Янукович грає у безпрограшну (як йому здається) лотерею.

Для мене зараз справа виглядає так. Янукович грає у безпрограшну (як йому здається) лотерею. Головне для нього - обратися у 2015 році. поки не виходить - різниця між ним і двома найбільш імовірними кандидатами у другому турі значно переважає можливості фальсифікацій (повірте мені - це все не так просто, як здається комусь. пару-трійку відсотків - так, а вже 10 - то лише встановленні повної диктатури).

Єдиний вихід - Повторення трюку 2004 року, нагадаю: Ющенко, за даними опитувань, аж до середини вересня (а вибори відбулися наприкінці жовтня) мав у другому турі перевагу у 10%. Аж от пенсіонерам підкинули добавку до пенсії - 400 грн. (це було багато!!!). І уся перевага зійшла нанівець, більше того, в останніх опитуваннях Янукович має десь на 2-3% більше.

Зараз теж єдиний розрахунок - на те, щоб повернути своїх колишніх прихильників і, може, ще додати з розчарованих усіма за рахунок соціальних благ, насамперед - підвищення пенсій та зарплат бюджетникам. Але у 2004 році економіка стрімко зростала, і ті гроші накопичували протягом року, а зараз грошей немає навіть на бюджетні виплати. Єдиний вихід - кредити.

Угода з ЄС відкриє скарбничку від МВФ, а тоді - й інші західні можливості. Тим більш причин підтримати Заходу Україну буде більш ніж досить - Росія.

Якщо ж ЄС не підпише Угоду з Україною (а випускати Тимошенко, судячи з усього Янукович не збирається, хіба що трохи підлікуватися у Шаріте, з гарантіями повернення у колонію), то тоді залишається Росія.

Певна, що зараз йдуть інтенсивні підкилимні переговори, і Росія, налякана можливістю втратити Україну назавжди, обіцяє що завгодно. Газ по 160 вже обіцяли, і гроші теж дадуть, і взагалі зроблять усе від них залежне, щоб Янукович знову став президентом. Бо такий Янукович - повністю залежний від Росії та здешевленого газу, зневажений у Європі - буде їм потрібний. А в Україні - дадуть можливість комуністам провести референдум щодо Митного союзу, і він буде виграний (як був би виграний і референдум щодо ЄС). І - "враховуючи волю народу" - у митний союз.

Тобто - для Януковича особисто вигода хоч так, хоч так. Безпрограшна лотерея!

Дуже хотілося б помилятися.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: