Ольга Богомолець Заслужена лікарка України

Драма у Гданську. Як протидіяти тим, хто хоче вбивати?

Мер Гданська Павел Адамович

Тероризм, як жахливий вірус, інфікує зараз різні країни

Сьогодні у лікарні помер мер Гданська Павел Адамович.

Вчора під час концерту благодійної організації «Великий оркестр святкової допомоги» 27-річний Стефан вийшов на сцену і кілька разів вдарив його ножем. Лікарі боролися за життя пораненого, але, на жаль, врятувати не змогли. Я висловлюю своє щире співчуття польському народу.

Тероризм, як жахливий вірус, інфікує зараз різні країни. Шлях для розвитку умовного «суспільного імунітету» від терористів має бути напрацьований спільними зусиллями. Я вважаю, що повинен бути створений не лише Європейський, а й потужний Міжнародний наднаціональний центр протидії тероризму (за прикладом Всесвітньої організації охорони здоров’я). Або ж мають бути розширені функції Контртерористичного управління Організації Об'єднаних Націй. У склад такої установи мають входити як представники спецслужб різних держав, так і психіатри, дипломати, військові, теологи та криміналісти, які будуть виконувати практичні функції.

Зокрема, ми розуміємо, що людина, яка бажає сіяти атмосферу страху та вбивати інших заради певних ідей, й сама, скоріше за все, розвивалася у неблагополучному середовищі. У тому числі, в матеріальному плані. Завдання суспільства мінімум — дати вибір таким людям: чи вирішувати свою внутрішню проблему проявом ненависті, бо вони не бачать іншого шляху, чи побудувати своє життя в альтернативний спосіб. Обов’язково має бути розроблений психологічний портрет терориста та колективні напрацювання спеціалістів, як не покарати, а саме припинити підготовку до терористичного акту. Бо зараз працює система, де діє лише кара для злочинців. Але при такій системі скоєного вже не повернеш.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: