Дмитро Лиховій Журналіст

Вихідний на 8 березня - щупальці «русского міра»

Де і як святкують 8 березня

Свято 8 Березня - у тому вигляді, як воно є в нас - це совок совковий

Щоб збагнути це, достатньо поглянути на карту, де і як його святкують.

Червоний колір - вихідний день. Якийсь зашквар Чорногорії (?). Решта - куби, гвінеї-бісау, монголії, північні кореї і всілякі різновиди рашки з сателітами. І ми з ними.

І коли розфуфирені дівки-ведучі на деяких інформаційних каналах сьогодні кидають розв'язні пред'яви «некоему гражданину, с именем которого сейчас ассоциируется 8 Марта, из Института национальной памяти - Viatrovychу» - типу, на святе позарився, дай же жінкам хоч раз на рік отримати свої квіти, канхвети і компліменти, - це лише підтверджує глибину цього совка, в якому все ще сидить українське суспільство.

І всі оці соціологічні заміри («соціолог Ірина Бекешкіна вважає, що скасування вихідного дня 8 березня буде вкрай непопулярним рішенням і зустріне серйозний негатив з боку українського суспільства», у 2012 році проти скасування вихідного - 90%) - теж.

Бльо, мужики, та хто вам заважатиме подарувати квіти й торт жінкам на роботі чи вдома в РОБОЧИЙ день 8 березня? 

Нє, треба от таким чином підкреслити -«молчи, баба, твой день 8 Марта». І тільки.

Жінки, а вам нормально отак виступать королєвами шантеклєра раз на рік? І отримувати чахлі тюльпани по 25 грн/штука, які у звичайний день і десятки не варті?
«Дорого вніманіє»? Так, блін, цей день задуманий як нагадування про «вніманіє" і рівність В УСІ ДНІ, а не в один.

Так, це міжнародний день ООН. International Women's Day. На тих самих правах, як 24 березня - Всесвітній день боротьби проти туберкульозу, чи 2 травня - Всесвітній день тунця. Нормальні собі робочі дні. Коли ми згадуємо те-то і те-то. 

Бухати, звісно, можна хоч за лікування від туберкульозу, хоч за тунця, хоч за жінок. Власне, за них багато хто і так кожен третій тост піднімає.

Насправді це не так і смішно.

Триматися за вихідний 8 березня (до речі, чому це вихідний і для чоловіків? яким х***м?))) - це справді триматися за останні сухожилля тих самих «щупальців русского міра". (Дивіться на червоний колір на карті.)

Подивіться, які ЗМІ і які профілі сьогодні поширюють у ФБ антив'ятровичівські коменти, картинки і той дебільний хештег. Це насамперед пропагандистські рупори, рашко-боти і ватникуси вульгаріси. З Одеси, зокрема (я перевіряв кілька профілів - так, із пам'ятником Катерині ІІ, георгіївськими стрічками etc). 

Їхній день - іменно шо день тунця, да)))

Але. З огляду на те, як заледве, через силу Рада переносила ще тупіший вихідний - 2 травня, далебі, доводиться констатувати, що нинішній ступінь прихованого ватництва в Україні і політична доцільність роблять неможливим скасування комуністичного вихідного 8 березня.

До «реформаторської» більшості не докладуться навіть цілком притомні нардепи.

Згадаймо, як упиралася скасуванню 2 травня фракція скотиняк. Тупо популістська фракція, яка просто уловлює настрої і побажання більшості в стилі коміків «5 зірок». Просто щоб залишатися при владі.

Власне, головний скотиняка категорично проти робочого дня 8 березня так само.

Який же популіст за рік до виборів так «опустить жінок»? Та й не популістам це теж слабо, скасувати вихідний.

Тому нам ще долати і долати цей довгий шлях до робочого дня 8 березня в головах і на календарі.

А Володимир В'ятрович молодчина. Йому пофіг на болото, популістів і скотиняк, він свідомий своєї непростої місії. Він крутий, і ми за нього.

P.S. ...Але ось ще й кончена лужніковська шестьорка Кирило Куликов на тому ж 112-му як гість студії обзиває В'ятровича «хворою людиною, якій заборонено в'їзд в усі країни Європи і яку треба називати так, як пан Москаль назвав міністра Супрун». 

А далі с*ка Королевська піддакує - «да, єслі вятрович и супрун протів, то ето комплімєнт нашим украінскім женщінам».

Власне, ця тема на каналі, який своїми стараннями спроможний підняти рейтинг якогось Рабиновича до 7%, - тренд усього дня. Це цілеспрямована кампанія.
Совок трамбує.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: