Ірина Геращенко Народна депутатка України

Лідерів держав за світовою практикою не вносять. Це вікно для комунікації

Це санкційний список Порошенка. Всі його помічники, дипломати і міжнародні радники там

Журналісти просять коментар щодо «санкційного списку». Ну, по-перше, я давно нев‘їздна в РФ, тому мені їх ці списки не цікаві. По-друге, приємно знаходитися в одному списку з пристойними (в більшості своїй) людьми. По-третє, ключова моя задача: робити все, аби українські і світові санкції проти РФ посилювалися. По-четверте, як казав колись Віктор Стенанович Черномирдін «напугали бабу туфлями на каблуках»):

Взагалі вважаю, що політики, які не потрапили в цей список, мають задатися запитанням: а що ж вони роблять в українській політиці. Є там, правда, парочка прізвищ для прикриття своїх, кремлівських, щоб і далі тягти їх в українську владу під виглядом патріотів і патріоток у вишиванках.

В цьому списку - вся команда Порошенка, в тому числі і його син. Хороша оцінка роботи українського президента Кремлем): Президент і його команда і надалі робитимуть все, щоб у Кремля пригорало. І в ПАРЄ. І в ООН. На всіх міжнародних майданчиках. До повного звільнення України, до деокупації Криму і Донбасу.

Щодо списку підприємств, то РФ давно веде підлі економічні війни проти України, й розпочалися вони ще за часів президенства Кучми, загострилися під час президенства Ющенка, коли ембарго було накладене на десятки українських товарів (в тому числі карамель і патоку, це для адептів ліпєцкоіфабрікі нагадаю).

Росія планомірно нищила нас по експорту металургії, міндобрив, хімічної продукції, боролися з нами на світових ринках зброї, знищувала нас як потужного експортера металургійної і трубної промисловості. Так що в цих санкціях нічого нового, всім цим підприємствам і так давно перекрито вхід на російський ринок. І що ще підліше - заблоковано транзит в треті країни, як то Казахстан, Узбекистан,Туркменістан. 

Це війна. Гібридна. Серйозною складовою якої є економічна війна. Звичайно, українському бізнесу, десятиріччями орієнтованому на ринки РФ і СНД, було в 2014 дуже важко, це відлуння б‘є по експортерам і зараз, але бізнес потихеньку оговтується, переорієнтовується на інші ринки. Впевнена, Україна і український бізнес все це переживуть , стануть лише конкурентнішими і сильнішими.

Р.S. Перших осіб держави в санкційні списки не вносять. Це неможливо. Але вцілому - це санкційний список Порошенка. Всі його помічники, дипломати і міжнародні радники (Єлісєєв, Цеголко, Юрій Оніщенко в тому числі), представники мінських груп (Демченко), яскраві представники БПП, лідери кримських татар, вся команда президента - там.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: