Ігор Луценко Народний депутат 8 скликання

Народні депутати хочуть ввести цензуру на інформацію в мережі інтернет

Норми законопроекту 6688 порушують національне законодавство та створюють умови для інтернет-цензури

Вчора відбувся договорняк між БПП і Народним фронтом, завдяки якому було включено у порядок денний законопроект 6688, який передбачає, що будь-який прокурор Голосіївської районної прокуратури зможе заблокувати доступ до, скажімо, сайту ВВС.

Я думаю, зайвим є доводити, що норми цього законопроекту порушують національне законодавство і міжнародне право та створюють умови для інтернет-цензури.

Більше того, серед підстав для блокування інтернет-ресурсів вказано «поширення через цей ресурс (сервіс) інформації, з використанням якої вчиняються тяжкі або особливо тяжкі злочини». Таке формулювання є надзвичайно широким і суперечить принципу правової визначеності, створюючи серйозні можливості для зловживань.

Таким чином практично вводиться цензура на інформацію в мережі інтернет, що може призвести до обмеження залучення суспільства до процесу ухвалення рішень суб'єктами владних повноважень.

Голосувати за цей законопроект неприпустимо.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: