Ігор Мосійчук Народний депутат 8 скликання

Чи понесе Новінський відповідальність за свої дії?

Постійно дзвонять журналісти і цікавляться моєю позицією по поданню ГПУ на притягнення народного депутата Вадима Новінського до кримінальної відповідальності.

Надаю прямі і відверті відповіді:

1. Чи буду я голосувати за притягнення народного депутата Новінського до кримінальної відповідальності?

- Обов'язково проголосую! Більше того я готовий голосувати за всі подання ГПУ за притягнення до кримінальної відповідальності будь кого з народних депутатів включаючи і себе самого бо вважаю, що депутатська недоторканість в частині притягнення до кримінальної відповідальності має бути скасована. Правосуддя має мати безперешкодний доступ до всіх без виключення громадян України, включаючи народних обранців.

2. Чи повернеться нардеп Новінський з Афона на Україну?

- Думаю обов'язково повернеться. На це є як мінімум дві причини. Перша, ГПУ не просить парламент дати згоду на затримання і арешт Новінського. Тобто ув'язнення йому не загрожує. Друга, висунуті проти Новінського звинувачення у позбавлення волі митрополита УПЦ-МП Драбинки і спробі усунути від керівництва цією церквою вже покійного митрополита Володимира будуть потрактовані прихожанами МП як втручання у внутрішні справи їхньої церкви. В свою чергу це дасть можливість Новінському який в очах прихожан УПЦ-МП виглядатиме мучеником сконсолідувати навколо себе цей електорат. Чи втратить таку можливість Новінський? Я переконаний - ні.

3. Чи має судову переспективу кримінальне провадження стосовно Вадима Новінського?

- Як на мене то ні, бо в Україні на разі відсутній суд який здатен не упереджено розглянути це кримінальне провадження. Судова система збудована Портновим-Януковичем не готова засуджувати високопосадовців колишнього режиму. А якщо врахувати, що на суд будуть тиснути тисячі екзальтованих прихожан МП то це буде швидше церковно-політичне шоу ніж кримінальний процес. Плюс, цьому сприятиме абсолютно негативний імідж потерпілого митрополита Драбинко який веде дуже розкішний і розпусний, содомітський 

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: