Зоя Казанжи Громадський діяч

Влада перетворила карантин на суцільну імітацію

Фото: dnepr.info

Той хаос, який транслює влада, свідчить лише про одне: вони космонавти і рішення приймають задля рішень

Людям 60+ не можна сісти в своє авто і поїхати на свою дачу. Поясніть мені, прошу, логіку такого рішення. Тобто, якщо моя мама спуститься в паркінг і сяде в моє авто, на якому ми поїдемо за 40 км на город, де навкруги немає нікого, а потім я привезу її назад, то це адміністративне правопорушення? Тобто, виходити в магазин в радіусі 2 км, якщо немає кому принести продукти, це ок, а їхати в авто на повітря, ні? Моя мама з 15 березня дотримується правил карантину. Ходила лише гуляти і пару раз в магазин поруч за весь цей час. Ніяких базарів і церков. Але ми возили її на дачу і вона казала, радіючи: - Подлубаюсь в землі - і мені стає легше. Бо сидіти під телевізором і божеволіти - страшно.

До речі, в авто, як пояснили мені юристи, теж не можна їхати втрьох, лише вдвох. Окрім випадків, коли у вас в авто буде дитина до 14 років. Тобто, коли 6 чи 8 людей живуть в одній квартирі, то ок, а в одній машині втрьох, то не ок? А якщо ми з чоловіком замовляємо таксі, то треба два таксі?

Я розумію, що ми стримуємо піки захворюваності. І навіть нічого не хочу з цього приводу писати. Поки що промовчу.

Але поясніть мені логіку!
У мене є приятелька. Їй 61 рік. Вона майстер спорту по волейболу. Грає, до речі, і зараз. На вихідних. У неї бізнес і авто. Їй не можна виходити з квартири за постановою Кабміну 255. Можна лише в разі, якщо потрібно купувати продукти. В радіусі 2 кілометрів.

Я розумію, що треба організовувати і втілювати різні важливі заходи. Але той хаос, який транслює влада, свідчить лише про одне: вони космонавти і рішення приймають задля рішень.

І так, я вже чула від розумних, наче, людей: так нам і треба, з нами по-іншому не можна, ми не слухаємося, а тому, щоб не було так, як в Італії, все оце і потрібно.

Ну, може з вами і не можна по-іншому. Я, наприклад, з розумінням поставилась до заборон і обмежень. Мені вони не подобаються, але немає сенсу про це просторікувати. Але алогічність постанови видно неозброєним оком. Буде купа оскаржень в судах. Будуть хабарі поліцейським. Ну, хоч у адвокатів буде робота.

Сумно все це. Імітація піклування.
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: