Микола Томенко Лідер Громадського руху "Рідна країна", доктор політичних наук

На якому смітнику Зеленський набирає кадри? Післямова до відставки голови Черкаської ОДА

Ніхто не знає, на якому смітнику тепер команда президента знайде нового очільника області

Черкащина і черкащани чекають вже четвертого очільника Черкаської ОДА від Зеленського без надії та сподівань

Як повідомляє сайт Президента, 29 грудня звільнено вже третього очільника Черкаської ОДА від Зеленського, кадрового СБУшника з Києва Сергія Сергійчука.

І тут приходить на пам'ять безсмертний вираз президента Ющенка про своїх депутатів. що вони ніхто і він їх по смітниках збирав. Подібну оцінку кадровому потенціалу команди Зеленського дав у свій час не перший, але й не другий посадовець в державі Андрій Богдан.

Але повернемося до «системи» кадрового відбору голів ОДА, які є обличчям Президента в областях. Отож, кілька слів про мою малу батьківщину – Черкащину.

Першим очільником Черкащини, якого представив особисто Зеленський, став такий собі Ігор Шевченко, раніше Ігор Кикоть, бізнесмен із...дружньої Італії. Кажуть, що Шевченка. як сусіда по будинку в Італії, порекомендувала дружина президента. Протримався, точніше промучився, на посаді цей очільник аж 3 місяці та знову повернувся на рідну італійську землю до своєї родини.

Другим керівником області було призначено кадрового СБУшника, який працював у Маріуполі, Романа Боднара. Як інформують депутати із Слуги народу, направили його представником Президента на Черкащину абсолютно випадково. Він їхав до свого начальника по СБУшній лінії з Донеччини заступником голови Житомирської ОДА, а в офісі Президента вирішили, що полковник може й цілу Черкаську область потягти. Тому вийшло по класиці: їхав із Маріуполя в Житомир, а заїхав у Черкаси.

За 10 місяців другий очільник Черкащини від Зеленського нажив ворогів із депутатського корпусу «Слуги народу», які патріотично лобіювали свої дружні фірми по ремонту доріг, а він залучив фірми дружні до свого колишнього начальника і його друзів.

Отож, перед місцевими виборами появився вже третій очільник області і другий кадровий СБУшник Сергій Сергійчук.  Його професійну діяльність в СБУ та в Києві супроводжували звинувачення у корупції, але, як кажуть в Офісі президента, рекомендував його один модний депутат і його тесть-мільярдер. Тож, третій від Зеленського приїхав «на кормленіє» в українську провінцію, про яку до цього читав лише у книжках. Нічого звісно доброго цей Сергійчук не зробив та ще й місцеві вибори програв.  Хіба що прославився вмінням пафосно перерізати стрічки на об'єктах збудованих за попередньої влади.

Тож, нині Черкащина і черкащfни чекають четвертого від Зеленського без надії та сподівань, бо ніхто не знає, на якому смітнику тепер команда президента знайде очільника області.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: