Ромко Малко Журналіст

Манна небесна

Схоже, Господь таки вислухав молитви Віктора Федоровича, зглянувся на українську бідосю і вирішив підсобити…

Схоже, Господь таки вислухав молитви Віктора Федоровича, зглянувся на українську бідосю і вирішив підсобити… Скинув на голову пів тонни відбірного кокаїну.

Акурат минулого тижня на нараді з силовиками Президент підняв питання про досить вільний обіг в Україні всіх можливих наркотиків. Він продемонстрував цілу колекцію дурі, яку нібито дуже легко закупила його Адміністрація через Інтернет, і дав наказ силовикам якось з цим питанням розібратися. Стурбованість Президента зрозуміла, наркотики поширюються нелегально, а, отже, всі гроші йдуть повз державну кишеню. Зрозуміло, що нині, коли в країні грошей дуже навіть бракує, держава не може собі дозволити такої благодійності. Тут кожна копійочка мусить бути на рахунку. Силовики спочатку не зрозуміли натяку Президента і публічно спалили закуплені зразки наркоти, але потім хтось їх, очевидно, напоумив, і вони підійшли до справи більш професійно.

Як повідомила прес-служба СБУ, в Одесі на днях затримали понад півтонни кокаїну, а саме - 582,35 кг. Співробітники Служби безпеки України та Державної прикордонної служби виявили контрабанду в Одеському морському торговому порту під час огляду судна, яке прибуло з Латинської Америки. Кокаїн везли під виглядом металобрухту. Але і це ще не все. 29 червня в Одеському морському порту було також затримано трохи меншу партію того ж кокаїну вагою в 152 кілограми.

Такий вдалий улов не може не тішити. Адже приблизно 735 кілограмів кокаїну – це цілий маєток. Та що там маєток, це бюджет невеличкої й не дуже розвиненої країни. Згідно розцінок, які вдалося віднайти в Інтернеті, грам кокаїну на чорному ринку в Україні коштує приблизно 100 – 150 доларів США. Не складно підрахувати, що трофей спецслужб становить не мало - не багато 73.500.000 – 110.250.000 доларів. А вони, між іншим, могли піти не у державну скарбничку, а в чиїсь злочинні кишені. То що ж це, скажіть на милість, як не манна небесна?

Втім, знаючи, як в нас використовують «подарунки долі», не важко припустити, що й цю «манну» просто кажучи розвіють з вітром. Звісно, це був би найдурніший вчинок української влади. Але від найдурніших вчинків ця влада якраз і не застрахована, тому є сенс її попередити. Перш ніж щось чудити, сядьте і все добре обдумайте.

Можливо, з моральної точки зору, такий подарунок варто було б проігнорувати, тай існуюче законодавство навряд чи вітатиме будь-яке бажання ним скористатися. Але ж будьмо серйозні… Хто почне в цій країні говорити про мораль, тим більше про моральність влади, хай вкуситься за язик аби не виглядати ідіотом. Яка моральність? Я не кажу вже про законність. Закон завжди можна змінити чи відкоригувати, а коли немає бажання з цим гратися, можна просто піти до суду, в ідеалі до Печерського, і потрібне рішення буде в кишені за кілька годин. Тому не варто дурити себе та інших, а пора рятувати країну. Прийшла «халява» – беріть. «Халява» не любить, коли її зневажають. Образиться і більше не прийде…

Насправді ці 735 кілограм кокаїну – це не просто мішки «злого» порошку, а суспільне надбання цілого українського народу. Наша киснева маска, без якої нам скоро прийде кирдик. І взяти його тупо показово спалити десь на полігоні, буде страшним злочином. Злочином проти власного народу. Бо інших грошей нам ніде взяти З таким самим успіхом можна вивезти з загашників Нацбанку 100 мільйонів доларів, яких там, можливо, й немає, і спалити. Ви уявляєте собі такий ідіотизм? Так отож… Знищувати кокс в жодному разі не можна. Якби араби в свій час так само проігнорували віднайдену в пустелі «халявну» нафту (а ви ж розумієте, що нафта таке саме зло, як і наркотики), то нині вони б не жили у своїх розкішних еміратах, і досі б випасали верблюдів серед голого піску. Вистачить вже того, що ми умудрилися колись позбутися атомної зброї. Причому задурно. Вже хоч би продали кудись, так ні, беріть, будь ласка, сусіди-росіяни і користуйтесь…

Звісно, що продати легально таку кількість дурі ми десь закордон не зможемо. Але цього й не потрібно. По-перше, ніхто не каже, що це треба продавати легально, а, по-друге, можна спокійно втюхати цю дрянь своїм власним олігархам. За неперевіреними чутками, їхні золоті дітки дуже навіть люблять побавитись таким делікатесом, то чому ж їм не зробити приємність? Раз куплять, і кілька років будуть качатись від щастя... Не знаю чому, але я чомусь навіть впевнений, що компанію їм складуть і артисти, і спортсмени, і навіть відомі політики. Чи, можливо, я й помиляюся?

Щось мені підказує, що 735 кіло коки – це далеко не все, на що багата українська земля. Скоріш за все, це лише перший маленький подарунок добрих людей своїй країні. Коли спецслужби відчують, що їх праця не йде з димом і не пропадає на марно, а реально приносить користь економіці країни і підвищує добробут населення, вони витягнуть на світ Божий ще не одну тонну цієї та іншої гидоти. А це – ще додаткові десятки, а той сотні мільйонів доларів. І за газ буде чим заплатити, і за Євро-2012, і навіть Президентові ще кілька Межигір’їв купити.

До речі, про Євро. Не так вже й багато часу залишилось, а культурна програма для туристів зовсім не готова. Що ми їм збираємось показувати? Може, зруйнований Київ чи підстрижений Харків? Чи Донецьк з позолоченим пам’ятником Солов’яненку на фоні мальовничих териконів? А в нас більше нічого й немає… Ну, хіба Львів. Його за останні роки трохи підчухали. Все решта без «звеселяючого» показувати не можна. Бо, по-перше, в людей масова депресія почнеться, а, по-друге, ми ще з ними до п’ятого коліна будемо судитись за заподіяні моральні страждання та шкоду здоров’ю. Так що без самі знаєте чого нам з тим Євро не впоратися.

І ви не думайте, що користь наркотики можуть принести тільки в грошовому еквіваленті. Наркотики – це дуже сильна електоральна зброя. Це своєрідний 25 кадр, який можна використовувати для найвищого блага цілого українського народу і влади як його мудрої собаки-поводиря.

Навіщо, скажіть на милість, палити вилучений урожай добірної коноплі, якщо з неї на якомусь заводі можна наварити тонни згущеного молока? А це не тільки нові робочі місця. Зріть в корінь. Все це молоко можна в якості допомоги розподілити між пенсіонерами. Баночка в місяць у подарунок до пенсії замість цієї затхлої гречки чи бичків в томаті. Начебто нічого такого. Але бабуська, яка нарікає на життя, клене Президента і ставить в церкві свічки за комуністів, щоранку по ложечці братиме цього молока до кави і в неї як рукою зніме депресію та негатив. Вона відразу відчує, що її життя покращилось «Вже сьогодні!», що уряд і Президент про неї дбають, і готові на руках носити. І бабуся на виборах обов’язково піде та проголосує за таку дбайливу владу. А ви ж розумієте, що пенсіонери – це основна рушійна сила цієї країни, на них все тримається, і неймовірні рейтинги також.

За схожою схемою можна, до речі, використовувати і нереалізовані запаси кокаїну. Хто відмовиться від тістечок чи рогаликів з вишневим повидлом, посипаних цукровою пудрою наполовину розведеною з коксом. Ви думаєте багато людей протестуватимуть проти такого делікатесу? Як би не так. Черги до пекарень займатимуть як в старі совкові часи з четвертої ночі… А торти з канабісом, а еклери з кокою, а освіжувачі повітря з гашишем, а льодяники з ЛСД. Все одно в кожній аптеці, і за свідченням Президента, навіть в Інтернеті, можна при бажанні вільно купити будь-яку дозу цього лайна. Так навіщо ж створювати людям зайві клопоти, і влаштовувати час від часу показові розправи, даючи тим самим нечистим на руку чинушам заробляти мільйони? Свобода так свобода. Її, як відомо, не спинити.

Хай вже накуряться всі, нанюхаються, наковтаються, і настане нарешті в цій країні благодать, не побоюсь цього слова, і жити направду стане веселіше, як казав словами Сталіна наш прем’єр-поліглот Микола Янович. А чому ж ні? Хіба ми з вами цього не заслужили? Заслужили, ще й як заслужили… Інакше б не вибрали собі Президентом такого прикольного дядька як Віктор Федорович з всіма витікаючими із цього наслідками. Не вибрали б…

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: