Остап Дроздов Журналіст

Світова війна ведеться поколінням 70-літнів політиків

Путін назовні найкраще контактує з такими ж ровесниками
фото з відкритих джерел

Порівняння віку серед лідерів різних країн

Згрупував світових лідерів за їхнім віком. Вийшла доволі цікава закономірність. Якщо дуже лаконічно, то:

Клуб Путіна – всі ровесники. Путіну 70, Патрушеву 71, Лукашенку 68, Шойгу 67. Це дистильовані представники совєтського номенклатурного покоління. Вони – його логічний підсумок.

70-річний Путін назовні найкраще контактує з такими ж ровесниками: китайському імператору Сі Цзіньпіню 70, турецькому султану Ердогану 69.

Покоління 70-літніх тримає в руках ядерну зброю: лідер Індії має 72, лідер Пакистану – 73. Фактично вісь зла й основні зачинщики війни проти демократії – це генерація 70-річників. Ці деспоти мають старшого на одне покоління патріарха тероризму – 83-річного Алі Хаменеї з Ірану. А також отприска – 40-річного північно-корейського диктатора.

Всі російські сателіти – це покоління, сформоване на позитивній візії стабільного СРСР. Ватний прем’єр Грузії має 40, такий же прем’єр Вірменії – 47, киргизький – 53, лідер проросійської Сербії – 52.

Західна цивілізація має свого аксакала: Джо Байдену 80, і він – найстарший зі світових лідерів демократії. Він останній із покоління геополітичних гігантів, які сформувалися в умовах холодної війни ХХ ст.

Старша гвардія Європи – це канцлер Шольц і президентка Єврокомісії фон дер Ляєн: їм по 64. Окремим блоком стоїть балтійське тріо: лідерам найприхильніших до нас балтійських держав – 67, 64 і 58 років. Це покоління, яке несе безпосередню пам’ять про радянське поневолення.

Далі йде плеяда, яка сформувалася на стику розпадів, розвалів, тектонічних змін. Сунаку (Британія) 42, Макрону (Франція) й Мелоні (Італія) – по 45, Санчесу (Іспанія), Дуді (Польща), Санду (Молдова) – по 50. Ця генерація найменше готова до жорсткої двополюсності.

Нашу когорту крутих перців я б вивів в окрему групу пост-радянських, вихованих на руском міре, безідейних піонерів та політичних серфінгістів, в яких основні навики – просто ловити хвилі.

Якщо узагальнити: світова війна ведеться поколінням 70-річників, а протистоїть їй одне з найслабших поколінь, яке повністю залежить від удвічі старших від себе старійшин.

Читайте також: 
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: