Остап Дроздов Журналіст

Уроки Грузії: помилки, яких нам треба уникнути

Російські війська намагались «звільнити» Грузію у 2008 році
фото з відкритих джерел

Грузинські події 14-річної давності мають стати хрестоматійною наукою

Спаси, і сохрани, й не приведи, Господи, коли-небудь стати Грузією й повторити її ганебний шлях від жертви Росії до союзниці. Цей антиприклад треба моцно засвоїти як застереження від неповторення цього гнітючого сюжету: спочатку зазнати вторгнення і втратити територію, а через чотири роки перетворитися в проросійську державу і на виборах вручити владу акціонерові «Газпрому», соратники якого донині вважають Грузію винною в утраті територій.

Про Грузію як антиприклад є сенс говорити в роковини рос.вторгнення в Південну Осетію. Хоча 7 серпня, а не 8, є початком грузинської війни. Розтиражована в маскульті кремлівська дата 08/08/08 – російська маніпуляція, якою пуйло пояснює анексію Осетії буцімто відповіддю на «операцію грузинів». Насправді вторгнення відбулося 07/08/08, і саме цю дату треба вважати початком війни в Грузії – війни, яка через декілька років привела до влади промосковських холуїв.

А для нас грузинські події 14-річної давності мають стати хрестоматійною наукою, як НЕ повторити політичну здачу своєї країни на милість ворога.

Читайте також: Перша європейська війна століття. Точка, де розпочався хрестовий похід Путіна
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: