Олександр Палій Політолог

Московити вже позарилися на наші шаровари

Найбільшим фарсом є те, що фігурка скіфа у шароварах, знайдена на території України, прикрашає всі афіші російської виставки в Британському музеї про «сибірських скіфів».

Як відомо, шаровари були маркерним національним одягом скіфів.

В Британському музеї Лондона триває масштабна виставка під гучною назвою «Скіфські воїни стародавнього Сибіру» (Scythians warriors of ancient Siberia). Виставка організована спільно з російським Ермітажем, Санкт-Петербург.

Бекграундом для російської виставки послужив конфлікт за повернення «скіфського золота» у 2014 році. Після анексії Криму росіяни хотіли забрати собі українські експонати, що були на виставці в Нідерландах. Проте, рішенням голландського суду «скіфське золото» було повернуто Україні.

Як згадує в своєму блозі британський історик і телеведучий Ден Сноу (Dan Snow), робота над виставкою стартувала на початку 2014 року, одразу після виникнення конфлікту за «скіфське золото» та була реакцією росіян на цей конфлікт.

Тож символічне значення цієї виставки для Росії важко переоцінити. Вони намагаються прив’язати анексований Крим до Росії через історію скіфів, доводячи, що Росія є спадкоємицею скіфської цивілізації.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: