Світлана Пиркало Журналістка

Чи винні журналісти в Брекзіті?

Журналістика та піар зіграли набагато більшу роль, ніж здається.

Як казав Марк Твен, ніколи не дозволяй фактам завадити гарній історії. 
Основні дійові особи референдуму Британії про вихід з ЄС: Девід Камерон, колишній піарник; Борис Джонсон, колишній журналіст популістського штибу; Майкл Гов, колишній журналіст (це той, що говорив «Британії набридли експерти»); жінка Майкла Гова Сара Вайн, колумністка популістського штибу; а в епізодичній ролі Александр Лебедев, росіянин, колишній агент КГБ, а нині критик влади, власник кількох британських газет, який незрозуміло чому був присутній на ключовій вечері «брекзитерів». Ну і традиційно Руперт Мердок зі своїми отруйними таблоїдами. 
Поверховість дискусії, верховенство амбіцій, змагання в підтасовуванні аргументів і зневага до довготермінових наслідків власних руйнівних дій, які ми спостерігали в Британії, є прямим наслідком бурхливої журналістської уяви і відповідного темпераменту. Нехай це стане уроком для тих, хто тягне в політику популярних журналістів чи зірок інших жанрів. Журналістська уява чи мистецький талант потрібні на своєму місці. Колумністу можуть набриднути експерти; але небезпечним є той світ, у якому експерти набридають політику національного масштабу.

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: