Сергій Борщевський Поет, перекладач, дипломат

Не читайте російських «опозиціонерів». Це шкідливо

Українці досі шукають «хороших» росіян
фото з відкритих джерел

Вони зворотний бік режиму, який встановився в Росії не в останню чергу через їхню нездатність до опору

Російських «опозиціонерів», статей та інтерв'ю яких, хоч як це парадоксально, в українських ЗМІ після 24 лютого навіть побільшало, я не читаю. Спрацьовують захисні функції організму. Текстів не читаю, але ж на заголовки очі несамохіть натрапляють. От і щойно.

«Кремлю та Ірану час дати зрозуміти, що їх можна знищити». Ну, навіщо так, Гаррі Кімовичу? Ви ж екс-чемпіон світу з шахів, повинні мислити логічно. Це ж маніпуляція. Кремль та Іран не співвідносяться. Якщо Кремль, то йому, мабуть, відповідає Саадабад, музейний комплекс, де розташована резиденція президента Ірану. А якщо Іран, то в парі з ним треба називати Росію. Інакше нестиковка. Але про Росію «опозиціонери» таке не те, що не напишуть – навіть не подумають.

Ну, гаразд, а хто ж буде Кремль знищувати? Не самі ж російські опозиціонери. Вони можуть лише поради давати. Як в анекдоті про двох зайців: того, що з барабаном продавали за три рублі, а того, що без барабана, за п'ять, бо він художній керівник того, який з барабаном. То хто? Американці? НАТО? Українці? Але ж їхня кров проллється. Їх не шкода? А головне, заради чого? Щоб привести їх, «опозиціонерів» до влади?

Не читайте російських «опозиціонерів». Вони зворотний бік режиму, який встановився в Росії не в останню чергу через їхню нездатність до опору. Вони дають нам поради, але що можуть радити люди, нездатні дати раду своїй країні? Вони політичні невдахи. Майбутнє за малими народами Росії і тими росіянами (та білорусами), які воюють сьогодні в лавах ЗСУ.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: