Сергій Борщевський Поет, перекладач, дипломат

Сьогодні людство одержало унікальний шанс покінчити зі світовим Злом

Обкладинка книги Маріо Варгаса Льйоси «Свято Цапа»
фото з відкритих джерел

Замість раю багатьох підданих Імперії зла чекає пекло

Якби не війна, я, мабуть перекладав би зараз роман Нобелівського лауреата Маріо Варгаса Льйоси «Свято Цапа». Автор залишив мені на книзі зворушливий автограф, висловивши вдячність за вже зроблені переклади, і тепер я почуваюся боржником. «Свято Цапа» – книга про домініканського диктатора Трухільйо, на її обкладинці відтворена фреска, виконана в 14 сторіччі італійським майстром Амброджо Лоренцетті. Мені центральний персонаж фрески здається схожим на Путіна.

«Алегорія поганого урядування»
«Алегорія поганого урядування»
художник: Амброджо Лоренцетті

Чотири роки тому, 18 жовтня 2018, на Валдайському форумі (участь у якому, до речі, свого часу брали чимало колоритних персонажів – від Іллі Пономарьова до Ксенії Собчак, – які позиціонують себе як опоненти режиму) Путін заявив, що в разі ядерної війни росіяни потраплять у рай: «Ми – жертви агресії, ми як мученики потрапимо в рай. А вони просто здохнуть.»

Тоді ці слова ватажка викликали сміх у залі й чимало жартів у соцмережах. Тепер багатьом росіянам нібито вже не до жартів. Принаймні ті, що тікають від призову за кордон або підпалюють військкомати, вочевидь не квапляться в обіцяний Путіним рай. Та й 65 тисяч убитих в Україні агресорів потрапили зовсім не до раю: хто залишився в українській землі, хто опинився в поліетиленовому мішку, а хто у похідному крематорії.

Але Путін і не думав жартувати. Він говорив це всерйоз. І поки лідери різних країн намагалися його в чомусь переконати чи про щось з ним домовитися, він робив те, що замислив.

Путін є уособленням Зла, а його країна – імперією Зла. Як відомо, Зло притягує Зло. Саме тому на боці Росії сьогодні білоруський, іранський, сирійський режими.

Тому і відповідь сил Добра повинна бути потужною. Сьогодні людство одержало унікальний шанс покінчити зі світовим Злом.

З Біблії знаємо, що скутий на тисячу років Сатана буде випущений з в'язниці і вийде зводити народи до бою. І тоді очисний огонь знищить Сатану та його військо вже остаточно.

Це повинно статися.

Читайте також: 
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: