Руслан Сольвар Народний депутат України 7-го та 8-го скликань

Справжні мотиви Самопомочі

Відкликання спершу Політрадою, а потім і фракцією Самопомочі аграрного міністра з уряду насправді немає нічого спільного з тими деклараціями, які партія проголошує в якості мотивів своїх дій.

Відкликання спершу Політрадою, а потім і фракцією Самопомочі аграрного міністра з уряду насправді немає нічого спільного з тими деклараціями, які партія проголошує в якості мотивів своїх дій. Серед останніх були названі небажання брати участь у корумпованому уряді, прагнення оновити коаліційну угоду та сформувати інший Кабмін. Більше того, у Самопомочі заявили, що відставка їхнього міністра – це висловлення недовіри уряду Яценюка.

Навіть якщо не брати до уваги те, що недовіра однієї фракції коаліції – повний абсурд, поплічники мера Львова все одно не залишили жодного шансу на адекватну оцінку своїх дій. Хоча б з тієї причини, що єдиним критерієм для відкликання міністра з уряду може бути лише ефективність його роботи на відповідній посаді. А, як свідчать результати численних рейтингів, міжнародних і вітчизняних аудитів, коментарі експертів і самих учасників аграрного ринку, діючий керівник МінАПК є одним з найбільш ефективних менеджерів у чинному Кабінеті Міністрів. Не хотілося б говорити про те, наскільки зашкодять політичні інтриги реальному сектору економіки (адже для перезавантеження міністерства треба не один місяць, аби заново налагодити комунікацію з міжнародними донорами та інвесторами), достатньо буде сказати, що такі кроки не витримують критики навіть з політичної точки зору.

Немає жодного сенсу відкликати свого міністра в той час, коли на уряд і без того насувається хвиля серйозних кадрових перестановок. Просто в Самопомочі добре знають, що ніяких об’єктивних зауважень до роботи їх міністра не виникне ні в коаліції, ні в парламенті загалом, тому, поки ще можна висмоктати з пальця хоч якийсь привід, політсила під галас користується можливістю провести необхідну рокіровку. Причина банальна: міністр Павленко не є членом ні партії Самопоміч, ані парламентської фракції, що робить його мало контрольованим в уряді. Відтак всю цю кампанію безцільного шантажу Кабміну і коаліції партія проводить виключно для того, щоб на місце Павленка поставити вже не незалежну, а свою, партійну і слухняну людину. Технократи в уряді нікому не потрібні, там мають бути функціонери, в усьому підзвітні партіям і їх керівникам. Це вже навіть не квотний принцип формування уряду, проти якого Самопоміч, до речі, завзято боролася, принаймні на словах, рік тому. Це відвертий партійний диктат.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: