Іван Вербицький Спортивний журналіст

Смерть Валерія Лобановського - водорозділ для «Динамо» та українського футболу

«Я особисто після 13.05.2002 почав сприймати футбол без особливої пристрасті»

18 років тому, 13 травня 2002 року помер Валерій Лобановський. Ця дата стала водороздільною для українського футболу, а надто – для клубу «Динамо».

Фатальним для Лобановського, якому тоді було 63 роки, став матч чемпіонату України в Запоріжжі, проти «Металурга», який відбувся 7 травня. Його «Динамо» виграло 3:1. Валерієві Васильовичу стало зле наприкінці поєдинку.

Про ті драматичні дні й події начебто сказано чимало. Але не так давно Olena Nazarenko показала сюжет свого авторства на запорізькому телебаченні. Про останні дні Лобановського. Знятий він у 2016 році. В ньому розкрито чимало деталей з уст очевидців трагедії, а також місцевих лікарів, які в ті дні теж робили все від них залежне.

Шкода тільки, що дива тоді не сталося.

Я особисто після 13.05.2002 почав сприймати футбол без особливої пристрасті. Точніше, схожі з тими емоції трапляються вкрай рідко. За 18 років – лічені рази.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: