Іван Вербицький Спортивний журналіст

Про портрет Бандери на стіні та спорт поза політикою

Михайло Мельник повісив у своєму кабінет портрет Бандери, який відлякує всіх українофобів

Торік наша чоловіча збірна з волейболу вперше в історії грала у чвертьфіналі Євро

Ось і говоріть після цього про «спорт внє політікі». В 2016 році Федерацію волейболу України очолив колишній арбітр Михайло Мельник.

Народився він у селі Грабівка Калуського району на Івано-Франківщині. І так став багатьом волейбольним динозаврам поперек горла, що назву того села вони запам'ятали і постійно повторюють. Думають, що то так дотепно.

Увійшовши в кабінет керівника на Трьохсвятительській, в те багаторічне корупційне кубло, пан Мельник відразу повісив там портрет Бандери. Великий, на півстіни. Такий, що явні чи приховані ватани приходять і їх відразу перекарублює.

Але головне, що за формою стоїть зміст. При Михайлі Мельнику нарешті припинилася тотальна торгівля людьми в різні європейські країни. Завдяки попереднім очільникам ФВУ Сидоренку і Туровському той процес набув просто злочинних форм. Як наслідок, ми втратили ціле покоління волейболістів і волейболісток, які зараз є лідерами різних збірних, головно - Росії. Всі, зокрема у Мінмолодьспорті, НОКу, це бачили, розуміли, але ніхто нічого не робив.

Вартувало змінити підходи, пообіцяти людям, що в разі відмови від викликів до лав збірної вони не отримають трансферних листів, не зможуть виїхати за кордон і будуть дискваліфіковані на внутрішній арені, як ситуація швиденько змінилася.

Торік наша чоловіча збірна вперше в історії грала у чвертьфіналі Євро. За чотири роки вона піднялася в рейтингу FIVB на 32 позиції.

І то тільки початок.

А ви кажіть, що портрет Бандери - то так, дрібниці.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: