Іван Вербицький Спортивний журналіст

Парадокси української солідарності. Чому нам болить чуже, а свого ми не помічаємо

П'ятирічний Кирило Тлявов загинув від кулі поліцейських

Українські спортовці чомусь не помітили вбивства п'ятирічного Кирила Тлявова

  • Ольга Харлан
  • Андрій Шевченко
  • Іван Редкач
  • Марта Костюк

Це ті, кого побачив я. Українські спортовці з чорними квадратиками. На знак солідарності з мародерами, які трощать американські міста. Не поліцейські відділки і мусоровозки, що прекрасно навіть без причини, а саме міста, майно звичайних мешканців.

Їх стурбувала доля вбитого акабами Джорджа Флойда. Тому чорний квадрат.

Я хотів поставити квадрат білого кольору. Але подумав, що це відео буде доречнішим.

Бо коли мусора під час синіх розваг зі зброєю вбили на сусідньому подвір'ї п'ятирічного хлопчика з Переяслава, «Европа мовчала». Не помітили цієї трагедії і наші спортовці. Бо навіщо помічати? То ж не всесвітній флеш-моб на підтримку мародерів, на якому можна попіаритися.

Поставила собі чорного квадратика й наша доблесна ФФУ/УАФ. Тут якраз не дивно. Бо мародери мають підтримувати мародерів. Бо то ж керівник мародерів через рік після Майдану питав: «Гдє бєркут?»

Також вчора з'явився пасквіль на головного редактора сайту команди київського «Динамо» Kirill Kryzhanovsky. За те, що він на особистій сторінці у Fb мав необережність не погодитися з «чорним квадратом» Шевченка.

Точно знаю, що ця гумореска не виникла з неба чи з особистої волі когось із новинарів. Що корені її ростуть з Лабораторного провулку, 7б.

Тому хочу підтримати те, що сказав Кирило і доповнити згадуваного ним Андрія Миколайовича представниками інших видів спорту.

А заодно пригадаємо трагедію Кирила Тлявова, п'ятирічної дитини з Переяслава. Яка хотіла жити, але яку вбили п'яні мусора. Вбили і не відповіли за це. І жодному моральному авторитету зі світу спорту справи до цього хлопчика немає.

«Чорний квадрат» - то не про нього...

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: