Володимир Литвин Ексголова Верховної Ради

Розвели країну

Майстерно-цинічно це зробили олігархи (досить поглянути чиї фракції і групи не голосували за недовіру Уряду) та парламентарі «рєшали» в купі з А.Яценюком

Майстерно-цинічно це зробили олігархи (досить поглянути чиї фракції і групи не голосували за недовіру Уряду) та парламентарі «рєшали» в купі з А.Яценюком.

Схоже, що на цей раз «кинули» і Президента України. У тому числі й частина його соратників, які не додали рівно ту кількість голосів, які б дозволили відправити уряд у відставку. Дехто побачив у цьому змову Банкової і Грушевського. На моє переконання, це не так. Надто високі ставки. Тим більше, що було запропоновано кадровий розмін. Судячи з усього, просто П.Порошенко не контролює своїх же соратників. До того ж, мабуть, «аргументи» іншої сторони виявились більш переконливими.

Цілком прогнозовано повів себе Опозиційний блок. Проголосувавши за визнання роботи Уряду незадовільною, вони, посміхаючись, заявляли: ми ж оцінку дали, тепер хай працюють над виправленням помилок.

Зрозуміло, що українська політика – це цинізм. Але є межа, яку не можна заступати. Особливо з огляду на те, що цей же Опоблок презентував розкішно виданий альтернативний звіт Уряду, в якому його, що називається, розтоптали.

Наслідки вчорашнього дійства матимуть надзвичайно складні наслідки для України, для більшості її громадян:

- Уряд продовжить свою руйнівну реформаторську діяльність: підвищення тарифів з 1 квітня, обкладення новими податками усіх людей, в тому числі на нерухомість, підвищення пенсійного віку і т.п.;

- посилиться вплив декількох олігархічних груп на політику, вони отримають приз у вигляді ласих шматків державної власності. Не випадково Уряд особливо в останні дні, а прем’єр під час звіту Уряду педалював тему приватизації. Олігархи, проти яких так декларативно боролися, беруть країну під контроль. Вони повертаються, як повернулися у 2000 році;

- Україну кинуто в новий виток протистояння. Конфлікт між Президентом і Урядом зразка 2005 року за нинішніх умов буде виглядати просто квіточками.

- Країну прирекли на неминучий соціально-політичний вибух.

Вожді святкують і відмовчуються, роблять вигляд, що нічого не відбулося або вважають, що все відбулося штатно, що вони обіграли своїх опонентів. Вони – обіграли країну. Будемо сподіватися, що не надовго.

Р.S. Розповідають, що зараз складають списки нардепів, які не голосували за резолюцію недовіри Уряду, серед яких буде розподілено майже 2 млрд. гривень з держбюджету на ті території, які вони вкажуть.

На мою думку, треба негайно, до кінця тижня, провести засідання Верховної Ради за участю Президента та Уряду, на якому дати чітку відповідь: як влада надалі збирається організовувати життя в державі, хто відповідає і відповідатиме за те, що зараз коїться.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: