Юрій Богданов радник Голови у Дніпропетровській ОДА

Ракетний терор. Що українцям загрожує крім блекауту

Міста України звикають жити без світла
фото: glavcom.ua

Росіяни зроблять все, щоб повторити та перевершити блекаут минулого тижня

«Завтра буде найбільший ракетний удар». Чи не завтра. Чи не буде.

Я не знаю, що дратує більше – люди, які пишуть такими клікбейт-заголовками чи люди які після цього впадають в паніку.

Тому давайте по фактах.

Росіяни зроблять все, щоб повторити та перевершити блекаут минулого тижня.

З високою ймовірністю в них це ще кілька разів вийде. До моменту коли або наше ППО досягне необхідної потужності найкращої в світі, або поки в них зовсім не закінчиться ракетний ресурс.

Можливо – і дуже ймовірно – кілька разів ми з вами можемо просидіти без світла добу-дві-три. Це не жарт. Це не погроза. Це не залякування. Це констатація факту.

Ви цілком можете до цього підготуватися. Підготувати себе та рідних. Мати запас води та їжі. Заряджені пристрої та настольні ігри. Книжки та більше теплого одягу.

І підготуйте психіку, наприклад, попрацюйте над тим щоб не собачитись з сусідами та рідними. Навіть з електриками чи вашим баристою. Не вони винні. Винні росіяни. Хоча ви злі і вас розумію. Щоразу як відчуваєте лють – донат ЗСУ.

Нам ще доведеться дофіга терпіти.

Тому нема сенсу виділяти особливі дні, коли може статися щось жахливе.

Жахливе приходить у десятки українських родин щодня. Може прийде в мою, а може – в вашу. Ви не знаєте. Але в глобально національному вимірі ймовірність – невисока. Навіть – мізерна.

А ось ймовірність збожеволіти від страху, злості та паніки чи зловити соматичну хворобу на цьому фоні – набагато більша.

І щоб цього уникнути, треба бути готовим психологічно та фізично до життя без світла, тепла та газу. Це цілком реально. Про це написано десятки розумних текстів і дано сотні порад, які легко виконати.

Зберігайте спокій і не смикайтесь. Живіть своїм життям. Своїм не дуже комфортним, але гідним та вільним життям. Цінуйте його. Ми переможемо. А вони зникнуть.

Читайте також:

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: