Юрій Макаров Журналіст

Ви, бува, не поїхали дахом, українці?! або Що таке традиційна сім'я

Ви хочете сказати, що в проблемах українських родин винна купка зашуганих геїв?

Ви хочете сказати, що вирішити проблему української родини можна за допомогою ходи за традиційні цінності?

Я не розумію, що таке «традиційна сім’я». Серед моїх знайомих буквально 5 відсотків тих, хто живе у першому шлюбі, я спеціально не полінувався й порахував. Зазвичай другий-третій або самотні зі спорадичними романами. Скільки серед тих 5 відсотків таких, хто не «ходив наліво», я не знаю, не цікавився, але гадаю, що небагато.

Ну а подружжя, які за десятиліття спільного існування, виховання дітей, ведення спільного господарства, зберегли взаємну повагу, спільні інтереси, любов, боронь Боже, кохання… Таких я нарахував усього лише три – не відсотка, а випадки… Та й ті невідомо, як поводяться між собою вдома, коли я їх не бачу.

Оскільки моє коло спілкування – це люди, м’яко кажучи, за 40 (не рахуючи вже зовсім юних колег), я не можу стверджувати, що їхня життєва стратегія – результат розтління Заходом, грантоїдами, лібералами тощо.

Вони живуть собі, як живуть. Дехто ходить до церкви. Інші вважають себе агностиками, але вірять у мораль. Геть закоренілих паскудників немає. Можна припустити заради зручності й самозаспокоєння, що це наслідки перебування в СРСР із його двоєдумством, атеїзмом і квартирним питанням. Але на захід від кордону так само із сім’єю проблеми. В Іспанії одні, у Фінляндії інші. Можливо, у Швеції з їхнім законом про попередню письмову згоду щось зміниться, але поки що не помітно.

Ні, не думайте, мені подобається традиційна сім’я. Навіть не в тому вигляді, що дружина варить борщ, а чоловік чахне в офісі, може бути й навпаки. Любов зі школи й до гроба, повна хата дітей і згодом онуків – ось мій ідеал, але не склалося, й я про це не шкодую. Але навколо мене з традиційною сім’єю пекельне пекло. Найближчі нібито люди, «плоть одна», судяться, спиваються, відриваються на дітях, продають немовлят, пи…ть одне одного, розлучаються, розлучаються, розлучаються.

І ви хочете сказати, що в цьому винна купка зашуганих геїв? А вирішити проблему української родини можна за допомогою ходи за традиційні, блін, цінності? Або шляхом побиття пик окремим незашуганим? Ви бува не поїхали дахом, українці?!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: