Юрій Луканов Журналіст

Вибори у США: тепер Трампу не загрожує імпічмент

Дональд Трамп

Не варто вестися на істерики американської преси, яка зображає Трампа недоумком і монстром

У США республіканці виграли проміжні вибори і зберегли більшість у Сенаті. Правда, демократи виграли нижню палату - палату представників. Демократи сподівалися завоювати більшість в обох палатах. Це все значить, що політика США відносно України не зазнає змін. На Росію буде здійснюватися тиск, поки вона не відмовиться від війни на Донбасі і не поверне Крим. Друге, звісно, складніше. Ймовірно, і за перемоги демократів вона залишалася б попередньою. Але ризик був би більшим, адже демократи схильні до компромісів з Москвою, досить згадати перевантаження з Росією від Обами після російської війни з Грузією. Втім, зараз настрої у Вашингтоні такі, що ні про які перезавантаження не ідеться, 

По-друге, тиск на порушників ядерних домовленостей таких, як Іран й Північна Корея триватиме. Будемо сподіватися, що послідовність у цьому напрямку принесе зміни. 

По-третє, не відбудеться висмоктаного з пальця імпічменту. Чому висмоктаного, бо ніякої змови з росіянами команда спеціального прокурора Роберта Мюллера так і не виявила. Час показав, що це було політичне замовлення проти діючого президента - шукати хоч щось, що б можна було поставити йому за провину. Нічого суттєвого не знайшли. 

З цього можна зробити висновок: не варто вестися на істерики американської преси, яка зображає Трампа недоумком і монстром. Звісно, треба ще послухати американських експертів. Але мені здається, що результат голосування - це наслідок внутрішньої політики Трампа. У США відбувається економічний бум, кількість робочих місць зросла на мільйони, зростання ВВП в районі 4 відсотків, безробіття впало до рекордних показників. Про це неприхильно налаштована до Трампа мейнстрімівська преса не пише. Відповідно, в Україні це теж мало хто знає.

Останній пункт я до того, що традиційно після завоювання Білого дому партія президента втрачає у парламенті. А в даному випадку республіканці хоч і втратили дещо, але не так катастрофічно як прогнозувалося. 

Вкотре закликаю керуватися в оцінці республіканського президента не його екзотичними твітами і репліками, які можуть викликати негативні емоції й антипатію, а тим, що Україна має від його перебування при владі. А це значно більше, ніж за часів Обами.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: