Скандал в Державному естрадно-симфонічному оркестрі: звільнений худрук розповів, як його «витурили»

Скандал в Державному естрадно-симфонічному оркестрі: звільнений худрук розповів, як його «витурили»
Микола Лисенко
Фото: Станіслав Груздєв

Микола Лисенко розповів про наклепи, які отримував від директора оркестру

Микола Лисенко, колишній художній керівник Державного естрадно-симфонічного оркестру, розказав у інтерв’ю «Главкому», як втратив посаду.

У грудні минулого року з’явилось оголошення про те, що відбудеться конкурс на посаду диригента. Кілька років тому, за словами Лисенка, директор оркестру Зайцев запропонував йому приєднатися до руху проти старого директора, Юрія Федоренка.

«Зайцев знав, що я прагну змін на краще. Тому й запропонував об’єднатися проти попереднього керівника. Але я відповів, що не візьму участі у цій справі. По-перше, ця людина (Федоренко, - «Главком») брала мене на роботу і я не можу підійти і плюнути їй в очі. По-друге, він є хрещеним батьком моєї дитини, середньої доньки. Це не по-Божому і не по-людськи. Отже, я відмовився», — розповідає Лисенко.

Відтоді, за словами екс-диригента, між ним і Зайцевим пішла прохолода.

«Коли я лише почав працювати над концертною програмою з Тар’єю Турунен (відома фінська рок-співачка, піаністка, композитор, колишня вокалістка симфо-метал-групи Nightwish – «Главком»), пан Зайцев підійшов до мене і сказав: «Давайте віддамо цю програму іншому диригенту. В оркестрі є молодий, талановитий Віталій Фізер». Я відповів: «Шановний Олександре Семеновичу,  Тар’я знаходиться у топ-10 оперних співачок світу, тому я диригуватиму сам, вибачте». Я ще тоді не зрозумів, що вже пішла коса на камінь», — говорить Лисенко.

Згодом, на генеральній репетиції Зайцев викликав диригента і несподівано сказав: «Вами всі незадоволені. По-перше, ви систематично спізнюєтесь…» За словами Лисенка, за останні півроку він спізнився лише раз, та й то на 5 хвилин, попередивши про це. Але директор продовжував: «Ви не готуєтесь до репетицій, музиканти незадоволені. Навіть Володя Романюк (перший гобой оркестру – «Главком») лається матом, коли ви стаєте за пульт».

«Від такого, — говорить Лисенко, — в мене почали руки труситися. Уявіть, триває репетиція з Тар’єю, а мене викликав директор і починає таке казати. Потім він продовжив: «Ви ледь не зірвали урядовий концерт пам’яті Небесної сотні, бо з листка грали реквієм Моцарта». Дійсно, коли ми вийшли на сцену, з’ясувалося, що в сценарії було прописано два номери з реквієму Моцарта, про що нас не встигли повідомити...»

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Диригент Микола Лисенко: Мені закинули: «Ви ледь не зірвали урядовий концерт пам’яті Небесної сотні!»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: