Суд заборонив Суспільному ТБ закривати програму, яка «прославилась» через скандальні заяви Тимошенко

Суд заборонив Суспільному ТБ закривати програму, яка «прославилась» через скандальні заяви Тимошенко

Команда Суспільного попросила вибачення у телеглядачів каналу «за вимушене продовження трансляції програми з порушенням стандартів»

Скандальна телепрограма «Доброго ранку, Країно!», що вироблялась ТОВ «Ера-Медіа» за договором з Національною суспільною телерадіокомпанією України (НСТУ), незважаючи на припинення договору, продовжить транслюватися в ефірі телеканалу «UA: Перший».

Про це повідомили у прес-службі Суспільного ТБ.

«Вказана безпрецедентна ситуація обумовлена тим, що НСТУ отримало відповідну ухвалу суду про забезпечення позову, якою НСТУ зобов’язано приймати послуги від ТОВ «Ера-Медіа» та продовжувати трансляцію цієї програми», - йдеться у повідомленні.

Ухвала про забезпечення позову прийнята Святошинським районним судом міста Києва 27 червня 2018 року в межах справи за позовом «Ера-Медіа». НСТУ вже подала заяву на скасування цієї ухвали й очікує на її розгляд судом.

При цьому в червні, після отримання повідомлення від НСТУ про припинення договору про створення на замовлення програми «Доброго ранку, Країно!», «Ера-Медіа» також звернулась до господарського суду міста Києва з позовною заявою про визнання договору продовженим.

Разом із позовною заявою було подано заяву про забезпечення позову, в якій «Ера-Медіа» просила суд заборонити Суспільному вчиняти будь-які дії, направлені на припинення трансляції програми.

Відповідно до ухвали Святошинського районного суду міста Києва від 27 червня про забезпечення позову, заяву було задоволено та заборонено НСТУ припиняти трансляцію програми «Доброго ранку, Країно!», додали у прес-службі «UA: Перший».

«Оскільки з’ясування ситуації перемістилось у площину судового розгляду за ініціативи ТОВ «Ера-Медіа», і винесено ухвалу суду, що зобов’язує продовжувати трансляції телепрограми «Доброго ранку, Країно!» на телеканалі «UA: Перший», керівництво НСТУ мусить виконувати цю ухвалу до моменту вирішення судом питання скасування цієї ухвали. Тож, попри бажання припинити трансляцію телепрограми, НСТУ змушена її продовжити», - зазначається у повідомленні телеканалу.

Команда Суспільного також попросила вибачення у телеглядачів каналу «за вимушене продовження трансляції програми з порушенням стандартів».

Раніше повідомлялося, що телепрограма «Доброго ранку, Країно!» виробництва ТОВ «Ера-Медіа», у якій лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко на днях виступила із заявою-звинуваченням на адресу президента Петра Порошенка, з 10 липня припинить своє існування.

Нагадаємо, Тимошенко в ефірі телеканалу заявила, що президент Петро Порошенко має намір через посилення військової ескалації на Донбасі оголосити воєнний стан, і таким чином заблокувати процес проведення виборів в Україні, та продовжити свій термін перебування на посаді президента.

У свою чергу в БПП вважають, що лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, яка зробила таку заяву, має просити вибачення перед тисячами українців, які постраждали внаслідок російської агресії на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко непрямо відповів на закиди лідерки партії «Батьківщини» Юлії Тимошенко щодо ескалації конфлікту на сході України з метою збереження влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: