Українська стрічка здобула приз на кінофестивалі в Китаї

Українська стрічка здобула приз на кінофестивалі в Китаї
«Вулкан» здобув приз Другого Міжнародного кінофестивалю «Тигр підкрадається, дракон ховається»

Фільм «Вулкан» отримав приз «Дракон ховається»

Український фільм «Вулкан» режисера Романа Бондарчука отримав приз «Дракон ховається» на другому міжнародному кінофестивалі «Тигр підкрадається, дракон ховається» в китайському місті Пін’яо.

Про це повідомило Держкіно.

Нагороду присуджує журі з 35 глядачів – спеціально обраних представників різних професій.

«Ця нагорода стала для фільму четвертою. «Вулкан» мав дивовижний відгук у глядачів – людям було цікаво дізнатися більше про сучасне життя в Україні, про міфологію, культуру», – сказав Бондарчук.

Фільм створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно та фонду МДМ (Німеччина) у копродукції України, Німеччини та Монако.

За сюжетом, Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем в офісі ОБСЄ й у складі моніторингової місії вирушає на кордон з Кримом. Cерія дивних збігів залишає Лукаса сам на сам з таємничим і хаотичним всесвітом південного степу, в якому життя здається відірваним від будь-якої структури. У цих дивних місцях, де люди віднаходять щастя у найпростіших, часто буденних речах, де переплелися минуле, сучасне і майбутнє, де кожен день може стати останнім, Лукас починає життя спочатку.

Міжнародний кінофестиваль «Тигр підкрадається, дракон ховається» було засновано знаменитим китайським режисером Жіа Жанг Ке та кінознавцем і фестивальним директором Марком Мюллером, який перед цим очолював фестивалі у Венеції, Римі, Локарно, Роттердамі та інші. Фестиваль названо на честь відомого фільму Анга Лі, з дозволу режисера. Організатори називають своє творіння «Бутік-фестиваль для людей» — невеликий за кількістю фільмів, але дуже амбітний. Для створення фестивальної програми постійно працюють 8 програмерів з різних країн, які вишукують фільми в усіх куточках світу від Латинської Америки до Східної Європи.

Арот-директор фестивалю Марко Мюллер розповів, що Пін’яо — це місто із 2700-річною історією, в якому спеціально для проведення фестивалю було збудовано кластер із сучасними концертними майданчиками, переглядовими залами, ресторанами, приміщеннями для конференцій, виставковими просторами.
Під час фестивалю працював пул міжнародної кінопреси, відбувалися покази чорнових монтажів фільмів з Азії для представників світової кіноіндустрії. Всесвітньо відомі режисери Лав Діаз, Лі Чан Дон, Амір Надері провели цьогоріч свої майстер-класи у Піньяо. Мета фестивалю — влити нову кров у кіноіндустрію Китаю, а також відкрити китайський ринок для фільмів з інших країн світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: