В Україні може з’явитися публічний реєстр артистів, які виступають в Росії

В Україні може з’явитися публічний реєстр артистів, які виступають в Росії

Документ зобов’язує артистів повідомляти в СБУ про участь у концертах в РФ

У Верховній Раді зареєстровано законопроект щодо формування публічного реєстру артистів, які виступають в Росії та на тимчасово окупованій території України.

Текст проекту закону «Про особливості провадження гастрольно-концертної діяльності особами, які беруть участь у видовищних заходах на території держави-агресора та на тимчасово окупованій території України» (№8085) оприлюднено на сайті парламенту. Авторами законодавчої ініціативи є ряд депутатів від «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту», Радикальної партії, «Батьківщини» та позафракційні.

Законопроектом пропонується створити умови для формування публічного Реєстру осіб, які провадять гастрольно-концертну діяльність на території держави-агресора та/або на окупованій території України, та встановити для громадян України обов’язок повідомляти в СБУ про намір брати участь у видовищних заходах на території держави-агресора, а також заборону виступати на тимчасово окупованій території.

Також передбачається запровадити відповідальність за порушення зазначених вище норм у вигляді адміністративного штрафу від 50-ти до 200-от мінімальних заробітних плат. Встановити обов’язкове інформування телерадіоаудиторії та споживачів про провадження відповідними особами гастрольно-концертної діяльності на території держави-агресора та/або на окупованій території України при висвітленні їх діяльності у телерадіопросторі, при рекламуванні та реалізації товарів і послуг, створених за їх участі.

З цією метою вносяться відповідні зміни до законів «Про телебачення і радіомовлення», «Про рекламу», «Про захист прав споживачів». Крім того, проектом закону пропонується передбачити запровадження гастрольного збору для організаторів гастрольних заходів за участі осіб, внесених до Реєстру осіб, які провадять гастрольно-концертну діяльність на території держави-агресора та/або на окупованій території України.

Надходження від цього збору скеровуються на потреби Збройних сил України. Для цього вносяться зміни до закону «Про гастрольні заходи в Україні», а також у пакеті до цього законопроекту окремими документами подаються зміни до Податкового та Бюджетного кодексів України;

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: