Дієтолог пояснила негативні наслідки захоплення вітамінами

Дієтолог пояснила негативні наслідки захоплення вітамінами

Фус додала, що якщо організм правильно функціонує, флора сама відновлюється та підтримується

Фото: pixabay.com

«Надлишок одного вітаміну може пригнічувати всмоктування іншого»

Дієтолог Світлана Фус розповіла про те, як надлишок вживання вітамінів впливає на організм.

В інтерв’ю «Главкому» фахівчиня пояснила, що відбувається із надлишковими речовинами.

«Водорозчинні вітаміни справді виводяться через нирки – але врахуйте, що це додаткове навантаження на ці органи. З жиророзчинними вітамінами – А, D, E – все інакше. Вони мають властивість накопичуватися в організмі, тому гіпервітаміноз можливий. Він проявляється клінічно, так само як і авітаміноз (нестача вітамінів), симптоматика схожа: нудота, блювота. Тому треба бути обережними з жиророзчинними вітамінами та розуміти, що якщо ми отримуємо достатню кількість жирів із продуктів, то зайвого з баночки вживати не потрібно. І ще: надлишок одного вітаміну може пригнічувати всмоктування іншого», – зазначила Фус.

 Дієтолог зазначила, що біля 80% імунної системи зосереджено у кишківнику і не завжди він може впоратись – через проблеми із кишковою флорою.

«Її потрібно дуже оберігати, натомість наші люди чомусь ставляться до неї недбало. Для флори згубний надлишок цукру, нестача харчових волокон – саме вони є поживним середовищем для кишкової флори. Проблеми з кишковою флорою можуть виникати через лікування антибіотиками або ж можуть бути ситуативними – через неправильне харчування чи стреси», – сказала вона.

Фус додала, що якщо організм правильно функціонує, флора сама відновлюється та підтримується.

«Для цього у щоденному харчуванні мають бути продукти, які є поживним середовищем для кишкової флори», – пояснила лікарка.

Нагадаємо, що інфекціоніст пояснила, як захоплення зайвими антибіотиками шкодить всьому суспільству.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: