Дієтолог стверджує, що вітамін С має обов’язково бути у раціоні під час коронавірусу

Дієтолог стверджує, що вітамін С має обов’язково бути у раціоні під час коронавірусу
Вітамін С водорозчинний і в організмі не затримується, тому  найпростіше і найдешевше — це робити напій із шипшини і пити його протягом дня, - лікар

Вітамін С захищає наші імунокомпетентні клітини, які миттєво реагують на небезпеку в організмі, від руйнування, – Скиталінська

Лікарка-дієтолог Оксана Скиталінська стверджує в інтерв’ю «Главкому», що вітамін С дуже важливий у нашому раціоні, особливо під час поширення пандемії коронавірусу.

За словами дієтолога, вітамін С захищає наші імунокомпетентні клітини (ті, які миттєво реагують на небезпеку в організмі) від руйнування, посилює їхню фагоцитарну активність, тобто здатність захоплювати та перетравлювати чужорідні молекули.

Скиталінська вважає, що особливо важливим є вітамін С для людей старшого віку. «Адже люди похилого віку мають різні патології, тому в них підвищений ризик запалень», - наголошує дієтолог.

Лікар зазначила, що вітамін С водорозчинний і в організмі не затримується, тому для постійного забезпечення вітаміном організму найпростіше і найдешевше робити чай з шипшини і пити його протягом дня. «Столову ложку ягід покладіть у торбинку і добре побийте, потовчіть їх, далі заливайте двома склянками окропу. Пийте сильно теплий настій протягом дня, разів 5-10. Я готую собі цей напій у термос на цілий день. Відповідно і розрахунки робіть, зважаючи на об’єм вашого термоса», - пояснила дієтолог.

Скіталінська розповіла, що вітамін С також міститься в петрушці, свіжій та квашеній капусті, лимонах, зеленій цибулі. «Квашену капусту можна і самому зробити, не обов’язково зараз бігти під час карантину її шукати. Нашинкуйте капустину, додайте потерту моркву, посоліть добре і пожмакайте все руками, щоб пустило сік. Далі в банку складайте, додаючи чорний перець горошком, духмяний перець і лавровий лист. Добре натрамбуйте банку, сік повинен покрити все. Банку поставте в тазик або глибоку миску, і два дні нехай стоїть. Кожного дня давіть капусту рукою чи макогоном, щоб виходили зайві гази. Потім ставте банку в холодильник і їжте на здоров’я квашену капусту», - розповіла рецепт дієтолог. 

Лікар зауважила, якщо не хочете гратися з квашенням капусти, то просто натріть трошки свіжої капусти на тертку і їжте по 1-2 столові ложки на день.

Як повідомлялося, дієтолог радить їсти часник, щоб посилити захисні функції організму під час поширення коронавірусу.

Нагадаємо, на території України до 3 квітня запроваджено карантин із метою запобігання поширенню коронавірусу.

На сьогодні, 23 березня, в Україні зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби (три з них – летальні).

Читайте більше:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: