«Дуже хоче додому»: У Чернівцях розповіли про стан першого в Україні хворого на коронавірус

«Дуже хоче додому»: У Чернівцях розповіли про стан першого в Україні хворого на коронавірус

Чоловік, який першим захворів у Чернівцях на коронавірус, зараз себе почуває краще

Фото з відкритих джерел

Стан у чоловіка був середньо-важкий, але ближче до легкого

Чоловік, який першим захворів у Чернівцях на коронавірус, зараз почувається добре і дуже хоче додому.

Про це «Главкому» розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, начальниця управління медичної допомоги населенню Марія Поліщук.

У чоловіка виявили вірус 3 березня після того, які він повернувся з Італії. Зі слів Поліщук, чоловік зараз прекрасно почувається, дуже вже хоче додому. Тільки чекає результату тесту. Він отримав лікування згідно із протоколом. «Лікували інфекцію, збивали температуру, проводили інсулінову терапію. Це лікування називається симптоматичне, або патогенетичне, коли лікують стан людини, а не усувають збудник. Стан у чоловіка був середньо-важкий, але ближче до легкого. Він молодий, не має супутніх захворювань. Ми його госпіталізували тому, що він мав прояви вірусної інфекції та історію подорожей. Досвід вказує на те, що ми усе зробили абсолютно правильно «, – розповіла чиновниця.

Поліщук зазначиала, що повторний тест робили 19 березня. «До речі, у нього було два позитивні аналізи, які впродовж кількох днів робили. І ось нарешті перший негативний.

Чоловікові повторно зробили тестування, результат показав, що він одужав, тож його сьогодні, 20 березня, виписують додому.

«Дружина цього чоловіка не була інфікована, двічі тестування показало негативний результат, – зазначила посадовець. – Просто її тримали на карантині 14 днів, вона була і є здоровою».

Нагадаємо, станом на ранок 20 березня в Україні зареєстровано 26 випадків зараження коронавірусом.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: