Львівського бізнесмена госпіталізували з малярією

Львівського бізнесмена госпіталізували з малярією

Нещодавно львів'янин побував у Судані та Конго

У Львівську обласну інфекційну лікарню госпіталізували 43-річного бізнесмена з діагнозом тропічної малярії.

Про це повідомили у Львівському лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я.

«Потерпілий – місцевий бізнесмен, який часто відвідує Африку. Нещодавно він побував у Судані та Конго. У чоловіка з'явився кашель, озноб, температура. Передбачалося, що чоловік захворів на ГРВІ. Однак, за результатами аналізу, у чоловіка виявили малярію», – повідомили у лабораторному центрі.

Нагадаємо, у Кіровоградській області зафіксовано третій випадок малярії в 2018 році. 

Захворів 19-річний громадянин Нігерії, який вчиться в одному з вишів у Кропивницькому.

В кінці серпня в Кіровоградській області захворів на малярію громадянин України, який прибув з Республіки Конго. Він працював у цій країні за контрактом.

Також стало відомо, що в Харківській області зареєстрований сьомий випадок малярії за цей рік. Захворів 18-річний громадянин Нігерії, який прибув до Харкова на навчання в один із вишів.

 Малярія - інфекційна хвороба, збудником якої є плазмодії малярії, що передаються від хворої людини через укуси малярійних комарів. Хвороба поширена в країнах із тропічним кліматом, протікає з нападами ознобу, підвищенням температури тіла і порушеннями різних органів і систем організму. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно реєструється понад 200 млн випадків малярії, 90% з яких припадає на країни Африки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: