Місць і лікарів нема. Рятувати Чернівці від Сovid-19 вирушили лікарі з Дніпра

Місць і лікарів нема. Рятувати Чернівці від Сovid-19 вирушили лікарі з Дніпра

П'ятеро медиків-добровольців із Дніпра допомагатимуть лікарям Чернівецької міської лікарні №1

Медики-добровольці два тижні працюватимуть у чернівецькій лікарні №1

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук повідомив. що у лікарнях міста вже не залишилось лікарняних ліжок для хворих із коронавірусом, а також бракує лікарів.

Про це Олексій Каспрук повідомив у Фейсбуці

«Всі наші досвідчені лікарі і в міській, і в обласній лікарнях в один голос кажуть, що такої кількості хворих з пневмоніями, у таких важких станах не пам’ятають за десятки років своєї роботи», – сказав міський голова.

Мер також зазначив, що сьогодні п’ятеро медиків-добровольців із Дніпра допомагатимуть лікарям Чернівецької міської лікарні №1, яка переповнена пацієнтами, а частина лікарів, медсестер і санітарок хворіють. Вони два тижні працюватимуть в міській лікарні №1.

Директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний повідомив, що лікарі пробудуть у Чернівцях орієнтовно два тижні.

Деякі з медиків-добровольців уже мали досвід роботи в жорстких умовах епідемії – зокрема, їхали до Італії разом з чернівецьким лікарем-анестезіологом Миколою Рихліцьким.

Лікарка-інфекціоністка Анастасія Фоміних каже: таке відрядження – насамперед можливість розвивати власний професіоналізм.

«Коли я обирала професію інфекціоніста, розуміла, що можу зіткнутися з чимось подібним. Рішення поїхати до Чернівців ухвалила не одразу, не всі рідні його підтримали. Але потім наважилася. Хто ж, якщо не я», – сказала жінка.

«На роботі, знаючи мій бойовий характер, сказали: «Уперед, усе вийде». Потрібно допомагати одне одному. Довго я не роздумувала, погодилася. Я працювала на обсервації у Дніпрі, також на блокпостах», – каже старша медсестра поліклініки Дніпра Людмила Федорова.

Раніше у МОЗ заявили про формування резерву лікарів, які зможуть в разі необхідності поїхати до лікарні будь-якої області та допомогти боротися з коронавірусною інфекцією.

Нагадаємо, на Буковині підтвердили Covid-19 у 377 медичних працівників.

Станом на 9 ранку 14 травня в Україні зафіксовано 422 нових випадків захворювання на Covid-19. Померло від коронавірусу минулої доби 17 людей, тоды як минулоъ доби летальних випадкыв було 14. Як повідомляє Центр громадського здоров’я, станом на сьогодні в Україні з початку епідемії підтвердили 16 847 випадків коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: