На Київщині зафіксовано спалах кору та вітрянки

На Київщині зафіксовано спалах кору та вітрянки

Із захворюваннями до лікарні звернулися військовослужбовці

В Ірпінському регіоні Київської області зафіксовано спалах кору та вітрянки. Про це інформує Київська обласна державна адміністрація.

За її даними, до Ірпінської центральної міської лікарні за медичною допомогою звернулися шість військовослужбовців з вітрянкою та ще п’ятеро з підозрою на кір. Серед хворих є одна жінка, з терміном 36 тижнів вагітності.

Нині хворі знаходяться в інфекційному відділенні Ірпінської лікарні.

У зв’язку з цим Департаментом охорони здоров’я обласної адміністрації було скликано оперативний штаб по ліквідації захворювань на кір та вітряну віспу, яким було розроблено відповідний план заходів. Головному лікарю Ірпінської центральної міської лікарні доручено на місці, де зафіксовано спалах, контролювати епідситуацію серед військових, цивільного населення, у тому числі і дітей.

Крім того, здійснюється перевірка стосовно стану щеплень даних осіб. Взято під контроль забезпечення щепленням вакцинами КПК дітей до 18 років, які могли контактувати з хворими. Також списки вірогідно контактних дітей подані до освітніх закладів задля проведення протиепідемічних заходів.

Оперативним штабом рекомендовано посилити інформаційно-просвітницьку роботу стосовно профілактики кору серед населення через засоби масової інформації, у тому числі, і веб-ресурси Ірпінського міськвиконкому.

Нагадаємо, протягом минулого тижня на кір в Україні захворіла 701 людина (260 дорослих і 441 дитина).

Ліків від кору не існує, єдиний надійний метод профілактики захворювання — вакцинація. Morbillivirus — вірус кору — надзвичайно заразний, він швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших крапель слизу, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: