У Чернівецькій ОДА розповіли, скільки лікарів звільнилися з початку епідемії

У Чернівецькій ОДА розповіли, скільки лікарів звільнилися з початку епідемії

«Потреби в залученні медиків з інших областей немає», - Сергій Осачук

Кількість лікарів, що звільнилися з початку епідемії коронавірусу в Чернівецькій області, не є критичною.

Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук 

«Якщо мова про нашу Обласну клінічну лікарню, то там звільнилося тільки 1,5% лікарів. Це 6 людей. А з міської лікарні звільнилося 13,5%, 15 людей. Хтось передумав працювати, далеко добиратися, бояться, можливо, самі люди перебувають в групі ризику. Є людський фактор, але це не критично, тому що на їхні місця прийшли інші лікарі», - розповів він.

Осачук нагадав, що у Чернівцях є дуже великий медичний університет і висока концентрація медичних кадрів в області. «Тому проблеми із заміщенням немає. Потреби в залученні медиків з інших областей немає», - запевнив він.

Навіть інші області пропонували взяти до себе медиків із Буковини.

«Наші фахівці були у складі української команди лікарів, які поїхали до Італії лікувати людей», - додав Осачук.

Як відомо, Буковина – епіцентр коронавірусної пандемії в Україні. Найменша область країни має найбільшу кількість виявлених хворих на Covid-19. Станом на суботу, 25 квітня, в регіоні вже зафіксовано 1308 випадків інфікування, померли 30 людей. За останню добу зафіксована рекордна кількість інфікованих – 109 осіб, хоча попередньої був спад - 59.

Нагадаємо, станом на ранок 25 квітня, в Україні 8125 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. З них 201 летальний, 782 пацієнти одужали. Протягом 24 квітня отримано 478 повідомлень про нові підтверджені випадки.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України прийняв постанову, що визначає правила та умови, за якими медичні працівники, залучені до боротьби з Covid-19, будуть отримувати підвищені зарплати, а заклади охорони здоров’я - оплату послуг через Національну службу здоров’я

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: