У МОЗ розповіли, які ліки можна буде повертати в аптеки

У МОЗ розповіли, які ліки можна буде повертати в аптеки
Неналежна якість ліків повинні підтвердити у Держлікслужбі

В аптеки можна буде повертати ліки неналежної якості

В аптеки можна повертати тільки лікарські засоби і медичні вироби неналежної якості. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я.

У МОЗ пояснили, що для цього необхідно пред'явити розрахунковий документ на їх придбання. У такому разі споживач має право просити повернути сплачені кошти за ліки або замінити препарат на аналогічний.

Як відомо, з 1 січня набуває чинності закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів». Зокрема, закон вносить зміни до вимоги споживача щодо лікарських засобів і виробів медичного призначення.

У відомстві пояснили, що факт неналежної якості підтверджується документами:

висновок щодо якості лікарських засобів, виданий підлеглим лабораторією територіального органу Держлікслужби України та / або уповноваженим лабораторією;

розпорядження Держлікслужби про заборону обігу лікарського засобу.

Нагадаємо, раніше виконувач обов’язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомляла, що громадяни зможуть повертати аптеки придбані ліки з 1 січня 2019 року.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: