Уряд змінив правила самоізоляції. Селфі вже не треба

Уряд змінив правила самоізоляції. Селфі вже не треба
Додаток потрібно буде встановлювати лише на 72 години
фото: thedigital.gov.ua

Стало відомо, як працюватиме додаток «Вдома»

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку відстеження проходження самоізоляції осіб, які повернулися з-за кордону. Зокрема, правила використання додатку «Вдома», інформує віцепрем'єр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров у Facebook.

Федоров наголосив, що додаток треба встановлювати лише на 72 години, до того моменту, поки особа не зробить ПЛР або тест на антиген. А регулярно проходити контроль за даними геолокації та робити селфі вже не потрібно.

Після реєстрації у «Вдома» потрібно зробити тест впродовж 72 годин, після цього у додатку має підтягнутися негативний результат тесту, який обов’язково треба зробити в лабораторії, верифікованій МОЗ.

За його словами, після цього додаток можна видалити. Якщо ж результат позитивний – потрібно звернутися до свого сімейного лікаря.

«Якщо людина не захоче встановлювати застосунок, то українцям треба буде пройти 14-денну обсервацію, а іноземцям відмовлятимуть у в’їзді», – додав віцепрем'єр.

З 5 серпня почали діяти нові правила перетину державного кордону та проходження самоізоляції особами, які перетинають український кордон. Якщо громадянин України не пройде повний курс вакцинації, або хоча б не отримає однієї дози вакцини, під час перетину кордону йому буде запропоновано встановити додаток «Вдома».

Нагадаємо, з 20 вересня Україна скасувала самоізоляцію для іноземців та осіб без громадянства, які в’їжджають в Україну з метою транзиту. При наявності «жовтого» або «зеленого» сертифіката про вакцинацію або одужання від коронавірусу при перетині кордону не потрібно буде проходити самоізоляцію. Нововведення стосується і людей, які прибувають з тимчасово окупованих територій.

Як відомо, Євросоюз планує виключити Україну із «зеленої» зони. МЗС пояснив, що очікує наших туристів.

Тим часом Україна б'є нові «рекорди»: за 20 жовтня ми маємо максимум хворих і померлих за весь час пандемії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: