В Сінгапурі розробили новий експрес-тест для визначення антитіл до коронавірусу

В Сінгапурі розробили новий експрес-тест для визначення антитіл до коронавірусу
Експрес-тест довзоляє протягом години визначити наявність антитіл до коронавірусу

Тест допоможе оцінити, яка частка населення вже була заражена вірусом і вилікувалася

В Сінгапурі розробили експрес-тест, який дозволяє протягом години визначити наявність антитіл до коронавірусу в організмі людини.

Про це повідомила професор Ван Ліньфа, керівник програми нових інфекційних захворювань при Національному університеті Сінгапуру, – передають російські ЗМІ.

Цей тест дозволить значно просунутися на шляху до виробництва вакцини. Так, за допомогою нього можна буде оцінити ефективність потенційних засобів.

Тест також допоможе оцінити, яка частка населення вже була заражена вірусом і вилікувалася, і наскільки держава готова до поступового виходу зі строгих карантинних заходів. Крім того, тест дозволить відстежити контакти при нових спалахах.

«Нова розробка здатна протягом короткого періоду виявити саме ті речовини, які борються з цим вірусом», – заявила професор.

Незабаром розпочнеться виробництво тесту під назвою cPass, після цього його передадуть в місцеві медичні установи. Розробники технології відзначають, що новинка в найкоротші терміни може бути відправлена в інші країни.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок п’ятниці, 15 травня, зафіксовано 20 летальних випадків від коронавірусу за добу. Зазначимо, що днем раніше повідомлялося про 17 смертей від Covid-19, а 13 травня померло 14 пацієнтів. Загалом на ранок 15 травня в Україні зафіксовано 17330 випадків коронавірусної хвороби. Із них 476 летальних, 4473 пацієнта одужало.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: