У РФ заявили про перший випадок повторного зараження коронавірусом

У РФ заявили про перший випадок повторного зараження коронавірусом
У Бурятії зафіксували повторне зараження коронавірусом

Через 16 днів у неї з'явилися симптоми ГРВІ, аналіз показав наявність коронавірусної інфекції

Жителька Бурятії, яка вилікувалася раніше від коронавірусу, заразилася повторно і знову була госпіталізована. Про це розповіла головна лікарка місцевої інфекційної лікарні Тетяна Симбелова, передає «РІА Новини».

За словами лікарки, пацієнтку виписали з лікарні 21 квітня після двох негативних тестів. Через 16 днів у неї з'явилися симптоми ГРВІ, аналіз показав наявність коронавірусної інфекції. «Тепер у нас питання - чи то це повторне зараження, то чи рецидив інфекції, який у неї був», - додала Симбелова.

Це перший випадок повторного зараження вірусом в Росії. Російські ЗМІ пишуть, що раніше глава Росспоживнагляду Анна Попова говорила, що в країні немає людей, які двічі заразилися.

Згідно з останніми висновками південнокорейських вчених, повторно інфіковані коронавірусом не становлять загрози для оточуючих, тому що не заразні. На думку медиків, результати таких тестів були хибнопозитивними через залишки частинок SARS-CoV-2.

Крім того, вчені виявили кілька генетичних різновидів коронавірусу SARS-CoV-2, які відрізняються один від одного нуклеотидними послідовностями в РНК-геномах. Існують відмінності між Covid-19 з Азії і з західних країн. 

До слова, в російському уряді на коронавірус перехворів вже четвертий міністрОтже, міністр науки і вищої освіти Валерій Фальков перехворів коронавірусною інфекцією.

Крім того, у Росії кількість інфікованих коронавірусом перевищила чверть мільйона. Разом з тим, реальна кількість померлих від Covid-19 в Росії може перевищувати 20 тисяч осіб.

До слова, 12 травня стало відомо, що прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заразився коронавірусомНагадаємо, дружина Пєскова каже, що чоловік приніс Covid-19 з роботи.

Зазначимо, що газета Financial Times вважає, що Росія приховує справжню смертність від коронавірусу.

Як повідомлялось, Росія обігнала Іспанію та вийшла на друге місце за кількістю хворих на коронавірус.

Пори це, президент РФ Путін заявив про завершення періоду неробочих днів, незважаючи на зростання захворюваності коронавірусом. Режим самоізоляції збережеться для людей старше 65 років і людей з хронічними захворюваннями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: