МОЗ: Вакцини проти грипу почали розвозити в аптеки

МОЗ: Вакцини проти грипу почали розвозити в аптеки

Вартість однієї вакцини складе від 200 до 300 гривень

350 тисяч доз вакцин проти грипу вже почали розвозити в аптеки. Наприкінці жовтня їх можна буде придбати за власний кошт і зробити щеплення у медзакладі. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

«Вакцинація – найнадійніший метод профілактики грипу та попередження важких ускладнень від хвороби. Одне щеплення захищає протягом усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів», - пояснює МОЗ.

У відомстві рекомендують місцевій владі та підприємствам забезпечити вакцинування громадян з групи ризику: медпрацівників, вчителів, дітей до 5 років, вагітних, літніх людей, пацієнтів із хронічними захворюваннями.

У відомстві стверджують, що запобігання грипу, у тому числі, дозволить заощадити кошти. За різними оцінками, хворі на ГРВІ та грип витрачають на медикаменти від 420 до 2800 грн., залежно від тяжкості захворювання, вартість вакцини – 200-300 грн.

Щороку в Україні реєструють близько 6 мільйонів інфекційних захворювань.

98% з них – грип та ГРВІ.

За даними минулого епідсезону, в Україні зафіксували 7 летальних випадків від грипу. Жоден із пацієнтів не був щеплений проти грипу.

Раніше писали, що цьогоріч Україну атакуватимуть три типи грипу: Мічиган, Сінгапур і Колорадо. Їх слід очікувати вже у жовтні. Саме до цих небезпечних штамів вакцини допоможуть сформувати імунітет.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: